Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сироватка проти укусів змій в області є

10 червня 2015 р., 12:48

Директор Закарпатського територіального Центру екстреної медичного допомоги Томаш Білинець зазначив:

Сьогодні в окремих засобах масової інформації краю з’явилось повідомлення щодо відсутності у медичних закладах сироватки від укусів змій.

Яка ж ситуація з області із забезпеченням сироваткою пояснив директор Закарпатського територіального Центру екстреної медичного допомоги Томаш Білинець: « Сироватка від укусів змій в області є і зберігається на базі територіального центру екстреної медичної допомоги (медицини катастроф). У разі потреби її оперативно доставляють у будь-який медичний заклад краю. Сироватка вводиться на протязі 6 годин з моменту укусу». Також лікар зауважив, що щороку в Закарпатті фіксується від 8 до 15 випадків укусів отруйними плазунами. Однак, за останні 15 років жодного випадку укусу який би мав смертельні наслідки – не було. Також Томаш Васильович зазначив, що серед небезпечних плазунів найбільш розповсюджена в нашій області карпатська гадюка. І хоча її укус не є смертельним для людини, однак може викликати низку ускладнень та алергічних проявів.

Відтак, у разі укусу змією, потрібно негайно звернутися по допомогу до фахівців-медиків.

Прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp