Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як працювалося податковій міліції краю

10 червня 2015 р., 16:21

Про плідну роботу від початку року вони розповіли сьогодні.

Співробітники податкової міліції області з початку року з незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на суму 7, 6 млн грн. З них тютюнових виробів – на 1,6 млн грн, лікеро-горілчаних виробів – 1,5 млн грн, спирту – 2,6 млн грн, транспортних засобів – 1,5 млн грн, паливно-мастильних матеріалів – 80 тис. грн.

 

Серед резонансних порушень податкового законодавства, виявлених останнім часом, – припинення незаконного обігу великої партії спирту – 20 тонн на суму 2,5 млн грн, вилучення партії фальсифікованого алкоголю, що транспортувався зі Львівської області на Закарпаття, і знаходився у 150-ти поліетиленових пакетах, місткістю по 10 л кожен. Також на території області припинено діяльність 2-х підпільних цехів з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.

Про це сьогодні, 10 червня, під час прес-конференції розповіли Олександр Крицкій, начальник оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області та Наталія Кушнір, заступник начальника управління – начальник контрольно-методичного відділу слідчого управління фінансових розслідувань, інформуючи про підсумки роботи слідчих та оперативних підрозділів протягом 2015 року.

Наталія Кушнір розповіла про діяльність слідчого управління фінансових розслідувань ДФС Закарпаття. Так, з початку року розпочато досудове розслідування у 36-ти кримінальних провадженнях, з яких 21 за умисне ухилення від сплати податків. Закінчено досудове розслідування у 28 кримінальних провадженнях, з яких 8 скеровано до суду з обвинувальним актом, 4 скеровано до суду для звільнення особи від кримінальної відповідальності та 16 кримінальних проваджень закрито.

Протягом 2015 року слідчими слідчого управління фінансових розслідувань закрито 4 кримінальні провадження у зв’язку із застосуванням до суб’єктів господарської діяльності процедури податкового компромісу. У кримінальних провадженнях вказаної категорії підприємствами сплачено до бюджету податків на суму 2 млн 966 тис. грн.

В закінчених цьогоріч кримінальних провадженнях встановлено спричинені кримінальними правопорушеннями збитки на суму 3 млн 49 тис. грн, з яких відшкодовано 2 млн 293 тис. грн, та накладено арешт на майно на суму 763 тис. грн. У кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими слідчого управління фінансових розслідувань області, вилучено 19 852 пляшок алкогольної продукції, 20 765 л спирту та 71 205 пачок тютюнових виробів.

Актуальний приклад кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких завершено, є факт умисного ухилення фізичними особами від сплати податків у значних розмірах. Особи умисно не задекларували товари, що ввозились ними на митну територію України. Як наслідок, до бюджету не надійшло податків на суму 2 млн 223 тис. грн. За результатами проведених досудових розслідувань збитки відшкодовано в повному обсязі, а кримінальні провадження скеровано до суду.

За словами начальника оперативного управління, податкова міліція має чіткі напрями діяльності, і працює виключно в межах, визначених законодавством. – Ми самокритично ставимося до своєї роботи, оскільки розуміємо, що суспільство зараз потребує чітких результатів діяльності від співробітників слідчих та оперативних підрозділів ДФС області, – наголосив Олександр Крицкій.

Також очільник податкової міліції Закарпаття наочно продемонстрував представникам ЗМІ зразки вилученого фальсифікованого алкоголю та тютюнових виробів. Детально розповів про методику визначення підробленої підакцизної продукції, зауважив на що саме слід звертати увагу громадянам, якщо вони мають сумніви щодо якості та оригінальності таких товарів.

Варто зазначити, що зараз в області триває ряд оперативно-профілактичних заходів в рамках операцій «Акциз-2015», «Нафтопродукт-2015» та «Рубіж».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp