Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Актор з Берегова претендує на престижну угорську нагороду

13 червня 2015 р., 10:16

Підтримайте свого у голосуванні

Цього року Угорський національний театр висунув кандидатуру Кріштана Аттіли на Нагороду Косаша Аттіли. Актор із Закарпаття в останній частині голосування потрапив у трійку найуспішніших учасників.

Його суперниками є такі не менш відомі митці, як Кішш Марі, член трупи Театру імені Вереша Шандора в Сомботгеї, та Мейсарош Тібор, актор Дебреценського національного театру імені Чоконаї.

Кріштан Аттіла до 2006-го року був членом Берегівського угорського національного театру імені Дюли Ійєша, потім перейшов до Дебреценського національного театру імені Чоконаї, а з 2013-го року став актором Угорського національного театру. В останніх двох сезонах працював з грузинським Доіашвілі, з румунським Пуркарете, з російським Рижаковим, та з багатьма такими угорським режисерами, як Галамбош Питер, Кінчеш Елемир,Сабов K. Iштван, Віднянські Аттіла та Жотер Шандор.
Кріштана Аттілу на берегівській сцені ми могли бачити в таких п’єсах, як «Три сестри», «Декамерон», «Дороття», «Карньони» і «Тотик».

Нагороду імені Косаша Аттіли в2008 р. отримав Сарваш Йожеф, в2009 р. – Немеш Левенте, в2010 р. – Матрої Ласло, в2011 р.— Мучі Золтан, в2012 р. – Баньої Келемен Барна, в2013 р. Борович Томаш, а минулого року – Нодь Алфред.

Голосувати за акторів можна ТУТ з1 червня до31 липня.

Kárpátalja ma


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp