Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Науковці УжНУ взяли участь у міжнародному конгресі з клітинної біології

15 червня 2015 р., 14:21

Для цього поїхали у Румунію.

Днями делегація ДВНЗ «Ужгородський національний університет» у складі проректора з науково-педагогічної роботи, професора Ігора Короля, доцентів кафедри ентомології та збереження біорізноманіття біологічного факультету Людмила Симочко та Владислава Мірутенка взяли участь у Міжнародному конгресі з клітинної біології, який проходив з 11 до 14 червня у м. Бая-Маре (Румунія). УжНУ у рамках міжнародного співробітництва виступив одним із співорганізаторів заходу.

Відкриття конгресу розпочалося з привітального слова президента Румунського товариства клітинної біології, академіка Майї Сіміонеску та президента Західного університету ім. Васіле Голдіша в м. Араді, професора Аурела Арделяна. Від Ужгородського національного університету учасників конференції привітав професор Ігор Король.

Працювало декілька секцій, на яких активно обговорювали актуальні питання в галузях клітинної та молекулярної біології, нанобіотехнології, розглядали питання практичного застосування молекулярно-генетичних методів у медицині, біології та екології.

Людмила Симочко представила результати багаторічних синекологічних досліджень ґрунтових мікроорганізмів. Доповідь Владислава Мірутенка була присвячена аналізу використання молекулярних методів у дослідженні інвазійних видів комах. Окрім того, працювала постерна сесія, на якій представляли свої здобутки молоді науковці. Всі доповіді опубліковані у Бюлетені румунського товариства клітинної біології.

Під час конгресу пройшов також Workshop, на якому обговорювалися перспективи дальшої наукової співпраці між Ужгородським національним та Західним університетом ім. Васіле Голдіша.

Найближчим часом у Сату-Маре пройде робоча зустріч науковців Румунії, України, та Угорщини, що мають на меті реалізацію тристороннього проекту в рамках міжнародного співробітництва між вищими навчальними закладами. 

Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp