Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатця визнали найкращим режисером в Угорщині

16 червня 2015 р., 13:20

Таким було рішення жюрі...

Так вирішило поважне професійне журі на 15  Всеугорській театральній зустрічі в м.Пейч.

Це високе звання нашому земляку присудили за постановку п’єси Національного театру “Батіг Бога”. Разом з режисером почесні відзнаки отримали ще два члени колективу: Олександр Белозуб – за найвидовищну інтерпретацію та Отто Лайош Горват – за найкраще виконану чоловічу роль.

Аттіла – учень заслуженого українського театрального режисера Володимира Судьїна. По завершенні навчання очолив Берегівський драматичний театр ім. Дюли Ійєша. Його оригінальні й талановиті постановки помітили, зокрема в сусідній Угорщині. Восени2012 року Аттілі Віднянському запропонували стати головним директором та режисером першого “храму Мельпомени” сусідньої країни – Національного театру в Будапешті.

Не пориває творчих зв’язків Аттіла і з Берегівським драмтеатром. Чимало акторів останнього сьогодні успішно виступають на сцені Національного театру. Зокрема, один з них – Аттіла Кріштан,якого цього року висунули на престижну театральну премію Атіли Косаша, і саме він є реальним претендентом на цю високу нагороду.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp