Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Захоплення Закарпаття мало відбутись ще у листопаді минулого року (Відео)

17 червня 2015 р., 17:09

Петро Гецко продовжує шукати способи завоювати владу у найзахіднішій області України

Силовий план кремлівських «русинів» щодо захоплення влади в Закарпатській області відповідно до підтриманого Москвою сценарію був намічений до реалізації на 10 листопада 2014 року. Про це йдеться у поданих нижче відеосюжетах.

Судячи із сюжетів, кремлівські «русини» під керівництвом так званого прем’єр-міністра самопроголошеної «Республіки Підкарпатська Русь» Петра Гецка розробили відповідний сценарій і очікували його затвердження і фінансування Москвою. До цього процесу було залучено навіть осіб з певними екстрасенсорними здібностями. У них, з-поміж іншого, ініціатори плану намагалися вивідати життєздатність і перспективи свого проекту.

Достовірність вказаних намірів проросійських "русинських" сепаратистів підтвердили джерела в УСБУ в Закарпатській області.

Крім того, підтвердженням серйозності цих планів є датована 26 листопада 2014 року офіційна інформація СБУ України про те, що спецслужба зірвала російські плани дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Як йшлося у тій публікації, «співробітники СБУ викрили та зруйнували плани російських спецслужб розхитати ситуацію в Закарпатській області та втілити антиукраїнський сценарій створення так званої «Республіки Підкарпатська Русь».

Як тоді повідомлялося, група осіб «за завданням російських спецслужб готувала створення в регіоні чергової штучної «народної» республіки випробуваним Кремлем способом – шляхом примусової «федералізації» України.

Силовий сценарій передбачав захоплення місцевих органів державної влади, військових складів та інших стратегічних об’єктів диверсійно-підривними групами, котрі мали діяти під виглядом так званої «місцевої самооборони».

... У планах зловмисників були «акції залякування стосовно представників влади, спецслужб, політичних та ділових кіл» з визначеними конкретними датами, зокрема у листопаді ц.р. «

«Кошторис реалізації плану насильницької зміни конституційного ладу», за інформацією СБУ, сягав понад 9 мільйонів доларів США.

Зйомки вказаних сюжетів відбувалися в Санкт-Петербурзі, у приміщенні стоматологічної клініки, що належить колишньому однокласнику П.Гецка з Кушниці, а нині громадянину Російської Федерації Ігорю Пилипу. Ймовірно, саме його голос чути за кадром.

Підтвердженням цьому є фото зі сторінки П.Гецка в соціальній мережі Фейсбук, де він зафіксований у стоматологічному кріслі у тому самому приміщенні.

Окрім реалізації власних планів, авторів відеосюжетів цікавили розташування на Закарпатті навчальної бази батальйону "Айдар", майбутнє президента Петра Порошенка і України загалом.

Судячи з усього, проект дестабілізації та захоплення влади на Закарпатті вписувався в загальний план російських спецслужб щодо дестабілізації та розчленування України. І ув’язувався, зокрема, з планами по зриву реверсних поставок газу в Україну зі Словаччини через територію Закарпатської області, як розпочалися у вересні 2014 року. Перешкодили втіленню у життя цих намірів керівництва Росії героїзм українських воїнів у боях на Донбасі, патріотизм і активність громадськості, зокрема на Закарпатті, та професійна робота працівників українських спецслужб.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp