Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець розповів про події, які перевернули його життя з ніг на голову (ФОТО)

19 червня 2015 р., 10:01

4 місяці тому чоловік та його родина пізнали жах сповна...

Минуло більше чотирьох місяців з дня, коли двоє невідомих проникли в будинок сім’ї Шпанових, що у с. Сторожниця на Закарпатті. Цей резонансний випадок не залишив байдужим нікого. Три кульові поранення, черепно-мозкова травма – злочинці вимагали гроші від власника будинку на очах у малолітньої дитини. Тоді Віктора врятувала «тривожна» кнопка Державної служби охорони. Сьогодні сім’я розраховує на справедливий вердикт судді.

 

Чергове засідання суду знову змушує зібратись родину Шпанових у одному залі разом зі злочинцями, які не так давно перевернули їх життя з ніг на голову. Молодий парубок та злочинець зі стажем замахнулись на життя голови сім’ї Віктора Шпанова. Пригадувати той день важко, але розказати про події він хоче.

- Знаєте, коли дивишся по телевізору, то мало віриться, що таке може статись з тобою. А от сьогодні я вже знаю, можливо, все, - розповідає Віктор Шпанов.

Потерпілий чоловік досі самостійно не ходить, а його трирічна донька, що стала свідком подій, змушена відвідувати сеанси психотерапії. Злочинці, які скоїли озброєний напад на сім’ю, у залі суду мало не довели до істерики і вагітну дружину Віктора.

- Коли ми прийшли на перше судове засідання, мене вразила поведінка нападників. Як тільки я сіла у залі суду, вони почали на мене пильно дивитися. Згодом обговорювати, мовляв: «шкода, що не дочекались її». Мене це налякало, але коли один із чоловіків ще й склав пальці «пістолетом» і почав ніби стріляти спочатку в мене, а далі в мого чоловіка, я була змушена покинути залу суду.

Варто додати, що Мар’яна Шпанова перебуває на сьомому місяці вагітності. У день розбійного нападу на її сім’ю жінки, на щастя, не було вдома. Та злочинцям було добре відомо, що жінка має з хвилини на хвилину повернутись з роботи, адже вони погрожували Віктору розправою і з нею.

Судові засідання розпочались ще у квітні та на них конкретно нічого не розглядали. На останньому засіданні підсудні мали або ж визнати провину, або ж ні, але через численні клопотання, зокрема клопотання адвоката одного з нападників про те, що потерпілий чоловік «був катований випадково», до суті так і не дійшли.

Нагадуємо також, що злочинців було затримано на «гарячому» працівниками Управління ДСО при УМВС України в Закарпатській області. Ними виявилися 19-річний студент з Ужгорода та 65-річний житель Києва, який 30 років свого життя провів у місцях позбавлення волі.

Останнє засідання за даним фактом відбулося цими днями. Закінчилось воно, так і не розпочавшись – в зв’язку з відсутністю на суді захисників нападників. Засідання перенесли аж на 10 серпня.

Мар’яна з Віктором знову відправилися додому в розпачі. Та молода сім’я впевнена – справедливість таки буде досягнута.

- Я вдячна міліціонерам ДСО, за те, що врятували моїх найрідніших людей. Я не втратила сенс життя, хоча ці події довго не зітруться з моєї пам’яті. Я вірю, що згодом Віктор знову зможе ходити самостійно, донечка забуде про такий випадок у її житті. А злочинці будуть справедливо покарані, - говорить Мар’яна.
Сім’я Шпанових також звертається до журналісті з проханням підтримки. Просять, зокрема, представників ЗМІ з’явитися на чергове судове засідання, що відбудеться 10 серпня 2015 року в Ужгородському міськрайонному суді.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp