Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Колочава чекає всіх на фестивалі ріплянки

19 червня 2015 р., 11:00

Вже 21 червня

Як повідомляє “Турінформ Закарпаття”, у червні, на території села Колочава пройде традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки.

Традиційно, на фестивалі буде можливість продегустувати головну страву дня - ріплянку по-колочавськи: з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою.

Дата проведення: 21 червня о 13.00

Фестиваль ріплянки у селі Колочава у 2015 році має таку програму:

Театралізований, костюмований захід «Колочавське віче»: мадярські гондвери, радянські чекісти, німецькі розвідники, вояки УПА, опришок Шугай, письменник Ольбрахт, єврейська громада, американські заробітчани, біров селаСпілкування з мешканцями скансену Старе село: взяти участь у театралізованих дійствах та сфотографуватися в історичних костюмах в садибах можуть всі бажаючі. Для цього треба купити у касі спеціальний талончик (вартість – 30 грн). Локацій для розваг та цікавої фотосесії безліч: кузня, парильня, майстерня ткацтва, бункер УПА, радянська хата, жандармерія, ГУЛАГ, корчма, хатина старости села тощо.Конкурси серед гостей Фестивалю: захоплюючі змагання бокорашів, конкурси з ріпою (картоплею) тощо.Майстер–класи для бажаючих навчитись готувати смачну Ріплянку.Колочавське «Примирення». В програмі заходу: театралізоване дійство та перегляд короткометражних фільмів «Примирення в Колочаві (автор С. Аржевітін), «Обнімімось брати» (автор Б. Барбіл).Відкриття нової експозиції в музейному комплексі «Галерея пам’ятників Колочави». Підбиття підсумків у номінації «Найкращий кулінар Ріплянки – 2015».Вартість вхідного квитка – 30 грн.

Вартість 1 порції ріплянки – 40 грн.

Участь у театралізованих дійствах та фотографування у костюмах – 30 грн.

Кошти, зібрані на фестивалі, будуть передані на підтримку Української армії.

За додатковою інформацією звертайтесь до організаторів:

Туристичний оператор: Ажіо-тур тел.: +38 (067) 225-09-85 чи
+38 (050) 960-44-66

Довідка від Турінформ Закарпаття:

Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожні хаті села, розварена на пюре картопля («ріпа»- діалект.) та кукурудзяна мука. Варять ріплянку на повільному вогні у чавунній каструлі, часто помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).Місце проведення: фестиваль ріплянки проведуть на території музей-скансену «Старе село» (село Колочава, Міжгірського р-ну, Закарпатської обл.

Корисна інформація: Як доїхати в село Колочава

Літні фестивалі Закарпаття цікаві та популярні серед туристів, тому радимо Вам планувати свій відпочинок в Закарпатті заздалегідь.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp