Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На честь героїв Майдану в Мукачеві зведуть Пантеон (ПРОЕКТ)

11 квітня 2014 р., 14:48

На площі Небесної сотні в мікрорайоні Росвигово, побудують Пантеон героїв Майдану. Його складатимуть п'ять колон та вівтар.

Чотири бокові колони будуть близько 4,5 метра заввишки: близько метра - основа, триметрова колона та зверху капітелей із завершенням; центральна колона - з шість метрів у висоту. Її увінчуватиме фігура у вигляді птахи, що поривається злетіти до неба.



Мукачівський архітектор Олександр Андялоші, за задумом якого і створюватимуть Пантеон, показав "Часу Закарпаття" як виглядатиме пам'ятник загиблим на Майдані і пояснив його символічність:

- Усі ці чотири колони, це ніби світло. Вони будуть світитися уночі, ніби велетенські свічки. З середини буде йти промінь на центральну колону. На її вершині буде символ людей, які померли на Майдані. То ніби їхній дух перетворився у святого духа. Дух завжди у християнській релігії виражається крилами. І я відобразив такі крила. Внизу колон, по-центру буде невеликий вівтар. Туди можна буде прийти, якщо хтось хоче, прочитати проповідь. Збоку можна буде класти свічки, квіти. Я не хотів це пов'язувати із церквою зате й назвав Пантеон. Пантеон то є свого роду церква, але вона є антична. Будь-яка конфесія зможе прийти туди.

Зведення меморіалу обійдеться у 40 - 50 тисяч гривень. Допомогти зі збором грошей уже зголосилися закарпатські митці. Вони виставили 25 своїх полотен на продаж. Зібрані кошти підуть на спорудження пам'ятника героям Майдану.

Час Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp