Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Порошенко проти зняття з Януковича звання президента України

20 червня 2015 р., 14:44

Такі дії суперечать законодавству

Президент України Петро Порошенко направив до Конституційного Суду України подання, в якому просить визнати неконституційним закон "Про позбавлення Януковича звання президента України", оскільки закон не має нормативного характеру, повідомляє прес-служба суду.

"Оскільки закон, конституційність якого оспорюється, не має нормативного характеру, Верховна Рада, прийнявши його, діяла всупереч нормам Конституції України, а отже, це суперечить ч. 2 ст. 19 КУ, яка зобов'язує парламент діяти на підставі і в межах повноважень і способом, передбаченим КУ, у зв'язку з цим прошу визнати закон України "Про позбавлення Януковича звання президента України" від 4 лютого 2015 року таким, що не відповідає Конституції України, тобто неконституційним", - йдеться у поданні Порошенко.

У поданні президент також підкреслює, що, згідно з Конституцією, до компетенції парламенту не входить вирішення питання про позбавлення звання президента України, тому Верховна Рада України перевищила свої конституційні повноваження.

При цьому зазначається, що звання президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно, якщо тільки його не було усунуто з посади в порядку імпічменту.

"Таким чином, Конституцією України встановлено єдиний випадок позбавлення звання президента України і не передбачено прийняття жодним органом влади окремого акта в будь-якій формі про позбавлення звання президента України", - зазначається в поданні.

Разом з тим Порошенко зазначає, що для позбавлення звання президента необхідно вносити зміни до Конституції.

УНІАН


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp