Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті викрили любителя "кайфу" (ФОТО)

22 червня 2015 р., 16:27

Чоловік вирощував мак біля хати

В одному із сіл Виноградівського району дільничні інспектори міліції виявили на присадибній ділянці 59-річного громадянина снодійний мак.

 

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, працівники міліції завітали у село Велика Копаня. За будинком, на правоохоронці зібрали та перерахували «урожай», виявилося, що чоловік виростив 165 рослин снодійного зілля, пояснив дуже просто, що мак посіяли для використання у випічці ..

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального  правопорушення передбаченого частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України(незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку).

До адміністративної відповідальності правоохоронці притягнуть ще одного 50 річного мешканця цього ж села. На його присадибній ділянці вилучено 45 рослин.

- Тепер триває спеціальна операція «Мак-2015», пояснює т.в.о.начальникаВиноградівського РВ УМВС Михайло Мелай - тому дільничні інспектори під час роботи на своїх адміністративних дільницях обходять помешкання громадян, проводять роз’яснювальну роботу серед населення та виявляють незаконні посіви нарковмісних рослин.

Наркоділки в гонитві за прибутками, заробленими на людському горі, вдаються до будь-яких хитрощів. Зокрема, переконують селян у можливості гарного заробітку шляхом вирощування заборонених рослин. Наявність такої городини громадяни намагаються пояснити кулінарними потребами.

Закон у цьому випадку однозначний: вирощування снодійного маку можливе тільки у спеціалізованих господарствах, за наявності ліцензії та відповідних умов, а також під суворим наглядом контролюючих органів. Придбати насіння маку для кулінарних потреб можна мережах торгівлі.

Нагадуємо: за вирощування снодійного маку та конопель, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, яка передбачає значні штрафи та покарання у вигляді позбавлення волі.

Інформація Виноградівського РВ УМВС







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp