Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вчені розробили ідеальний розпорядок дня: о 18:30 слід іти у взуттєві магазини

23 червня 2015 р., 10:18

Слідкувати потрібно і за "внутрішнім годинником"

Фахівці з Трініті Коледжу в Кембриджі запропонували ідеальний розпорядок дня. На думку експертів, дотримання цього розкладу дозволить організму нормально функціонувати відповідно до "внутрішнього годинника", пише ТСН.

6:00 - займіться сексом.

Доктор Пам Спур зазначає: зазвичай для цього заняття відводиться вечір, але ранок насправді є найбільш сприятливим часом, оскільки саме зранку відбувається значний сплеск гормонів.

7:00 - поснідайте.

Організм до цього часу вже використав всі легко доступні запаси жиру і глюкози. Через це мозок не працює на повну, а людина відчуває загальну слабкість. Фахівці радять обов'язково включити до ранкового раціону кашу з цільних злаків, яка якнайдовше дозволить зберігати відчуття насичення.

7:15 – прийміть мультивітаміни.

Деякі поживні речовини, зокрема вітамін B, можуть діяти як стимулятори. Отож їх краще приймати вранці. Але ніколи не можна вживати добавки натщесерце, бо вони майже одразу вийдуть з організму разом з сечею і додадуть організму слабкості. Отже, після сніданку - найідеальніший час для прийому добавок.

7:30 - почистіть зуби.

Експерти Британської стоматологічної асоціації радять почекати 30 хвилин після того, як ви закінчили ранкову трапезу. Справа в тому, що зубна емаль схильна до ерозії після їжі, оскільки в напоях та їжі є кислота, що її розм'якшує.

8:30 - влаштуйте собі сонячні ванни.

Сонячне світло життєво необхідне. По-перше, воно допомагає організму відрегулювати "внутрішній годинник", по-друге - сигналізує тілу про необхідність призупинити вироблення мелатоніну, гормону сну. Плюс світло - природний антидепресант. До речі, прийняття сонячних ванн біля вікна теж згодиться.

10:00 - розберіться з поточними проблемами.

Після того, як ви поснідали, і запаси глюкози в мозку заповнені, у вас поліпшується рівень концентрації і короткочасної пам'яті. Так що саме час зайнятися вирішенням складних робочих завдань.

11:00 - сходіть до вбиральні.

У цей час нирки працюють найбільш активно. Хоча багато залежить від того, що і скільки ви п'єте. А ось стримування може призвести до розвитку інфекцій сечовивідних шляхів та каміння у нирках.

13:00 - час для обіду.

У ці години травна система працює найбільш ефективно. Гарним буде легкий обід з правильним балансом білків і вуглеводів, який дозволить бути активним до вечері. Ідеальний варіант - сендвіч з хліба з непросіяного борошна і тунцем, з салатом і шматочком фрукта.

13:30 - відправте важливі листи.

Вчені з університетів Глазго і Пейслі з'ясували, що багато людей потерпають від так званого "email-стресу". Тобто, необхідність розібратися в пошті діє на людей гнітюче. Аж до підвищення тиску. Якщо ж відправляти листи після обіду, то ступінь стресу буде значно нижча.

15:00 - прогуляйтеся.

Коли обід перетравлюється, ви можете відчути сонливість. Впоратися з нею допоможе 20-хвилинна прогулянка. А якщо світить сонце, то ви ще й отримаєте свою дозу ультрафіолету.

16:00 - призначайте всі болючі процедури. У цей час на піку активності перебувають ендорфіни, нейротрансмітери у мозку, які зменшують больові відчуття.

17:30 - час для спортивних занять.

Температура тіла максимальна. Це дає силу м'язів, гнучкість, рухливість і витривалість.

18:30 - ідіть у взуттєві магазини.

За день ноги можуть розпухнути на цілий розмір через рідини, які накопичується в тканинах. Тому черевики, куплені вранці, можуть не підійти для використання щодня.

19:00 - можна випити келих червоного вина. У цей час печінці найпростіше нейтралізувати згубну дію токсинів алкоголю.

19:30 - повечеряйте, уникаючи великої кількості цукру.

Інакше це призведе до порушення рівня цукру в крові і забезпечить безсоння.

21:30 - готуйтеся до сну.

Всі дії перед відходом до сну відіграють велику роль. Вони налаштовують людину на відпочинок і відновлення. Тому важливо за годину до сну розслабитися в спокійній обстановці.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp