Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українських солдатів годуватимуть як бійців НАТО

23 червня 2015 р., 20:01

Першими відчують на собі принади здорового харчування солдати у Львові та Одесі

Міноборони вирішило переглянути солдатське меню і покращити його за стандартами НАТО. Харчовий експеримент триватиме з серпня в Одесі та на Львівщині.

В їдальні військового навчального центру у Старичах працюють лише жінки. Втім за процесом стежить технолог. Щодня тут 14 кухарок чаклують над плитами аби українські військові були ситими.

Меню щоп'ятниці складають самі військові та цивільна фірма, яка харчує солдат.

Пані Оля, яка годує вояків ось уже 30 років, розповідає, що за весь час роботи зміни до харчування внесли лише в березні цього року.

Українські захисники щодня їдять тепер сало і менше хліба. Молоді юнаки порціями задоволені, але говорять, що хотілось би до меню додати фруктів та молочних продуктів.

У Міноборони обіцяють, що харчувати солдат будуть ще краще – за стандартами НАТО.

Собіварість харчування вояка у день становить 57 гривень. Волонтери при Мініоборони переконані – за ці кошти можна меню зробити різноманітним. І дати можливість військовим самим обирати – чи на обід вони будуть їсти м'ясо, чи фруктовий салат.

Експеремент стартує вже 1 серпня. По-новому харчуватимуться військові у Львові та Одесі. Для цього їм видадуть електронні картки, а також модернізують кухні.

24 канал


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp