Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Полторак: Україна має бути готова дати відсіч агресії

24 червня 2015 р., 21:50

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що Збройні сили України мають готувати певні резерви на всіх напрямках для того, щоб на випадок агресії дати належну відсіч.


Виступаючи у Брюсселі напередодні планованої на четвер, 25 червня, участі в засіданні Комісії Україна – НАТО, він заявив: «Нам не треба думати, як буде діяти Путін, нам не треба намагатися вгадувати – нам треба готувати свої Збройні сили, щоб вони були готові для будь-якого варіанту, тому що якщо вгадувати, куди він піде – на Харків чи Запоріжжя, на Маріуполь або на Волноваху, – то ефективність такої роботи буде нульова».

За його словами, які наводить агентство УНІАН, Україна повиння в першу чергу модернізувати ті озброєння і техніку, які вона вже має, і цих модернізованих озброєння та техніки вистачить на певний час, можливо, до 5 років, щоб успішно виконувати завдання щодо захисту держави.

Одночасно, як каже міністр, Україна повинна перебудувати військово-промисловий комплекс після того, як відмовилася від військово-технічного співробітництва «з агресором, із Російською Федерацією».

Говорячи про засідання Комісії Україна – НАТО, міністр повідомив, що має намір обговорити ситуацію, яка склалася на сході України, і «довести до членів альянсу про російську агресію». Крім того, він має поінформувати про перебіг реформ Збройних сил України і про перспективи розвитку й поліпшення співпраці з НАТО.

Степан Полторак перебуває у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі як міністр оборони України вперше.

Крім участі в засіданні Комісії Україна – НАТО, за час його дводенного візиту заплановані зустрічі з кількома колегами з інших країн, а також із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом. За інформацією Радіо Свобода, в перебігу візиту планується обговорити виконання мінських домовленостей, боротьбу з корупцією і темпи реформ у Міністерстві оборони.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp