Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сміття із Закарпаття - забава для угорців (Фото)

25 червня 2015 р., 12:18

Весело і повчально, але така кількість сміття шкодить навколишньому середовищу

Щороку сотні кубічних метрів пластикових пляшок та інших побутових відходів припливає в Угорщину по Тисі. Не секрет, що 90% цього сміття прибуває із-за кордону, в основному із Закарпаття та Румунії. 

{g}

Як кажуть угорські експерти до 80% мотлоху залишається на узбережжі, у заплавних зонах - від цього страждає флора та фауна Тиси. Для того, аби вирішити цю проблему необхідно спільна міжнародна програма, яка у першу чергу має нести просвітницьку функцію, підвищувати обізнаності населення про загрози екологічного забруднення.

Саме таким шляхом пішли у сусідній із Закарпаттям області Саболч-Сатмар-Берег, пише Мукачево.нет. Вже утретє тут влаштовують сплав на плотах, які зроблені з пластикових пляшок, знайдених на березі Тиси. Відповідно цей турнір має назву "ПЕТ Кубок Тиси" (Tiszai PET Kupá). Ця акція є одночасно веселою та навчальною. 

Приєднатися до неї може кожен бажаючий. Головна умова - будівництво плавзасобу має відбуватися лише із знайденого сміття на березі річки та використовувати лише відновлювальні джерела енергії. 

Цього року "ПЕТ Кубок Тиси" триватиме з 17 по 25 липня за маршрутом: Вашарошнамень - Журк - Циганд. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp