Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мікроолігарх хоче втопити у фекаліях частину Мукачева

25 червня 2015 р., 21:46

З першою бурею вулиця Олени Мондич перетвориться на "фекалійне море"

Мешканці мікрорайону "Інтурист" опинилися у непростій ситуації після продажу готельного комплексу "Латориця". На його території знаходиться КНС, яка перекачувала стоки приватних будинків у міські каналізаційні мережі. Новий власник, як стверджують мешканці, має намір її ліквідувати.

Про це повідомляють мешканці вулиці у своєму колективному зверненні до міського голови Мукачева Золтана Ленд’єла.

У зверненні йдеться про те, що вже тривалий час мешканці вулиці Олени Мондич самостійно утримували та забезпечували роботу КНС турбази "Латориця" в яку виходить каналізація даної вулиці. Власним коштом мешканцями вулиці були придбані та встановлені електричні мотори та насоси, які забезпечували перекачку фекалій з вулиці, що знаходиться значно нижче за рівнем. Також, силами мукачівців забезпечувалось технічне обслуговування, оплата за електроенергію та утримування працівника, що обслуговував та контролював функціонування насосної станції. Разом з тим, мешканці наголошують, що каналізація збудована не самовільно, а згідно технічної документації, погодженої усіма відповідними службами, у тому числі і водоканалом. Ним же виконувались і будівельні роботи.

"Поки питання стояло лише у фінансовій площині, ми самі забезпечували на своїй вулиці водовідведення. Але зараз ситуація кардинально змінилася, турбазу "Латориця" викупив місцевий мікроолігарх. Він виставив охорону і заборонив людині, яка опікувалася роботою КНС наближатися до неї. В результаті цих протиправних дій нам нанесено значні моральні та матеріальні збитки. Під час чергової бурі фекаліями було затоплено електрообладнання та насоси, в результаті чого вони вийшли з ладу. Оскільки фекалії не відкачуються, то вони, накопичуючись, затоплюють систему, виливаються на вулицю чи подвір’я мешканців, просочуються у підвали. Ми з острахом чекаємо чергової бурі, коли наша вулиця і будинки можуть опинитися у фекалійному морі", - розповідають мешканці.

Мукачівці вимагають ділянку землі, на якій розташована КНС та під’їзд до неї залишити у комунальній власності та відповідно передати на баланс міськводоканалу, як і каналізаційну систему вулиці, що підключена до цієї КНС.

Ситуацію що склалася на вулиці О. Мондич для Голосу Карпат прокоментував заступник міського голови, начальник управління міського господарства Віталій Гільтайчук:

"Найперше, що хочу сказати, то це те, що ми не залишимо мешканців вулиці з цією проблемою. Так, згадана КНС дійсно була на балансі комплексу "Латориця", в якого тепер новий власник. Станція роками перебувала в аварійному стані. Ми обов’язково надамо мешканцям вулиці вичерпну відповідь на їх запит та наразі вже будемо шукати шляхи вирішення проблеми. Головною перепоною є відсутність коштів. Проблеми із каналізацією є не тільки у цьому районі Мукачева. При наявності фінансування, впевнений питання вирішиться", - сказав Віталій Гільтайчук.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp