Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ціни в аптеках Берегова інколи різняться на 50–60 гривень

26 червня 2015 р., 14:20

Вартість одних і тих самих препаратів у фармацевтичних закладах Берегова відмінна на50–60 гривень.

Нині в місті з 25-тисячним населенням діють понад20 аптек. Як показує практика, це – не межа. Бо майже кожного місяця мережа розростається.

Так, нещодавно в центрі на площі Кошута відкрили поруч із цілолодобовою ще одну аптеку – “Подорожник”, від львівської “Соломії Сервіс”. Ціни тут зараз найнижчі. Це й зрозуміло – хочеться привабити клієнтів і привчити останніх купляти ліки саме тут. Приміром, популярний і широко рекламований “Гепабене” коштує у “Подорожнику” 117.90 грн. Зовсім поруч, теж у львівському “Мед Сервісі”, даний препарат уже вартує 137.00 грн. Різниця майже20 гривень. А заклади знаходяться впритул один до одного.

Дві аптеки, але різних власників, розмістились поруч і на вул.Івана Франка. В одній із них за “Гепабене” беруть 182.30 грн., в іншій – 140. Як бачимо, тут різниця з цінами в “Подорожнику” складає вже 65(!) гривень. Три фармацевтичні заклади “Хуст-фарму”, розташовані в одному з корпусів районної лікарні та біля входу до неї, продають препарат за 129.00 грн. Подібна ситуація і з “Ессенціале форте Н”, “Верошпероном”, іншими ліками.

-​ Ціни різняться насамперед тому, що аптеки отримують їх від різних постачальників,- пояснили в одній із аптек.- Кожен посередник ставить на них свою “накрутку”. Зрозуміло, що й власники закладів повинні одержати певний зиск, а апетити теж різняться. Тому відмінні й відсотки, що накладають на товар.

У наш час аптеки майже ніхто не перевіряє ні на якість ліків, їх відповідність стандартам, ні на вартість препаратів. Отож, і спостерігаємо таку кострубатість, яка однак відчутно б’є по кишені покупця. Бо масла можна не купити, але пігулки для відновлення або підтримки найдорожчого – здоров’я, придбати вимушений. На це й орієнтуються спритні ділки.

Микола Горват, Голос Карпат


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp