Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатцям презентували Кошице та його літні туристичні можливості (ФОТО)

26 червня 2015 р., 17:02

Засідання відбулося в Ужгородському прес-клубі.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, на котрій Генеральне консульство Словацької Республіки разом із словацькими партнерами – представниками компанії «Аеропорт Кошице» та міста Кошице презентували можливості Словаччини для закарпатців.



Янка Буріанова, генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді зауважила, що Кошице має гарні пропозиції для закарпатців. «Ми хочемо ще більш використовувати можливості по співпраці з нашими містами та країнами. Кошице може зацікавити Ужгород аеропортом, культурними та спортивними можлиовстями. Кошице має також хороше сполучення з іншими містами Європи», - каже генеральний консул.

Томаш Янчуш, заступник голови правління компанії «Аеропорт Кошице», розповів, зокрема, про аеропорт Кошице, де віднедавна з’явився регулярний рейс Кошице – Київ. Загалом звідси можна вилетіти у 7 європейських міст, є чартерні рейси до 14 приморських територій. «Аеропорт Кошице – другий за величиною у Словаччині, це приватний аеропорт, який здійснює рейси у різні європейські міста. Наш аеропорт може стати міжнародним і для Закарпаття. У грудні 2014 року аеропорт зайняв третю позицію по найшвидшому розвитку у Європі,- каже Томаш Янчуш. - У травні 2015 року з’явилася нова лінія Кошице-Київ, що може бути цікавим для Закарпатської області». «Возить» пасажирів до Києва аеробус, політ триває 1 год.10 хв. , 4 рази на тиждень. Вартість квитка -70 євро. Цілий рік літають літаки до Лондона, Мілана, Бергамо, Праги, Братіслави та інших міст. Цього місяця своє представництво відкрила компанія Wizzair, завдяки чому можна недорого літати в європейські міста.

Закарпатців можуть зацікавити й інші туристичні напрямки, адже до Мілану можна полетіти від 15 євро, а до Лондона — від 30 євро у один бік. Окрім того з Кошице можна полетіти до Відня чи Праги, а вже звідти рейси йдуть на 200 різних напрямків. Про це розповів Юрай Тот, начальник з питань зовнішніх зв’язків та комунікацій компанії «Аеропорт Кошице». «Ми пропонуємо на літній сезон ще й інші туристичні напрямки, наприклад, Анталія, Бургас, куди часто літають словацькі туристи. До речі, путівки у наших туристичних агенціях можуть бути вигіднішими і дешевшими, ніж в Україні. А ми тут, буквально за кутом - каже Юрай Тот. - Зараз тривають переговори з іншими міжнародними авіалініями, розглядаємо пріоритетні напрямки у Німеччину (Дюссельдорф, Мюнхен). Наступного бажаним напрямком є Ірландія: Дублін і Корк. Ведуться перемовини, щоб рейси до Єгипту та Дубаї були цілорічними».

Томаш Янчуш зазначив: зважаючи, що Кошице дуже близько до Закарпаття, наша область є партнерський регіоном для Кошицького регіону і словаки хотіли б розширити співпрацю.

Едуард Бураш, представник Кошицького міського голови з питань співпраці міста Кошице з містом Ужгород та Україною розповів про спільні із Закарпаттям проекти та можливості Кошице для закарпатців. «З 6 до 10 липня у Кошице працюватиме табір для дітей військових з АТО, які проживають в Ужгороді. Це другий проект, реалізований у рамках угоди, підписаної минулого року у Кошице, - каже Едуард Бураш. – Вже у жовтні відбудеться ще один спільний захід – День спорту Кошице та Ужгорода. Місто Кошице два тижні тому отримало офіційний титул «європейське місто спорту – 2016» . А два роки тому Кошице отримало звання - європейська культурна столиця. У спортивну інфраструктуру та спортивний розвиток місто хоче інвестувати 7,5 млн.євро (а це 5,6 % бюджету Кошице). Діти, молодь, дорослі, пенсіонери повинні займатися спортом. І ми хочемо показати можливості співробітництва у спортивній галузі».

У жовтні Кошице запрошує до себе дітей, які займаються водними видами спорту, відбудеться естафета у міському басейні.

Як розповів Едуард Бураш, туристів у Кошице приїжджає за рік понад 350 тис., а от з Ужгорода – незначна кількість. Тому, за його словами, треба більше розвивати культурні, економічні зв’язки, презентувати можливості наших міст. Цього року у квітні проходили Дні України у Кошице, наступного року подія запланована на 19-28 квітня. «На жаль, слабка презентація можливостей Закарпаття. Хто знає, де ваші курорти, мінеральні води, які села? Нам треба розвивати спільні туристичні шляхи і надавати більше інформації для людей, - каже Едуард Бураш. - Найважливіший факт, який треба згадати: нам перекладача майже не треба, ми розуміємося, можемо домовитися, існують багаторічні культурні, родинні зв’язки, є фундамент історичний».

Повідомили в Ужгородському прес-клубі


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp