Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міліціонери застерігають закарпатців від шахраїв

28 червня 2015 р., 09:29

Протягом року зафіксовано понад 30 прикрих випадків

Протягом червня 2015 року ужгородські міліціонери задокументували більше тридцяти випадків шахрайства. Злочинці урізноманітнюють способи ошукати довірливих громадян – будьте обережними!

Лише на протязі червня місяця 2015 року в обласному центрі правоохоронці задокументували більше тридцяти фактів шахрайства. Злочинці вміло входять в довіру до громадян та виманюють грошові кошти. Найчастіше вони телефонують своїм жертвам, розповідаючи жахливі історії про близьких, які нібито потрапили в біду та мають проблеми із Законом, та одразу ж пропонують «вирішити питання» за певну «винагороду».

До прикладу, в міськвідділі міліції за поточний місяць зареєстровано 7 повідомлень від мешканців міста про такі дзвінки. Тішить те, що одразу ж після розмови громадяни не перераховують кошти, а телефонують правоохоронцям, що і вберігає їх не залишитись ошуканими.

Ще одним найрозповсюдженішим видом шахрайства є дзвінок нібито від псевдо-працівника банку, який виманює від довірливих громадян номери банківських карток. Так, 01 червня до правоохоронців звернулася 55-річна мешканка міста. Жінка повідомила, що на її мобільний телефон зателефонував незнайомець та представився працівником одного з відомих банків. У телефонній розмові псевдо-банкір виманив від ужгородки реквізити її банківської картки, а також код підтвердження, який надійшов їй на мобільний. Після чого шахрай збагатився на 2634 гривні, які належали пенсіонерці. У такій самій ситуації опинилася й ще одна жителька міста – шахраї працювали по аналогічній схемі та зняли з картки жінки майже 6 тисяч гривень.

Окрім, телефонних шахрайств, трапляються шахрайства й у мережі Інтернет. Під приводом купівлі товару, зловмисники виманюють від потенційних покупців передоплату, після чого шахраї зникають, а товар, звичайно ж, не надходить. Таким чином «на гачок» зловмисників протягом цього місяця потрапило 7 громадян. Всі потерпілі перераховували злочинцям кошти за ніби то придбані речі – фотоапарат, велосипед, автозапчастини та інше. Однак оплативши замовлення, його люди так і не отримували.

Шановні громадяни! Ужгородська міліція вкотре радить – будьте обачнішими. Збереження Ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас. Не довіряйте незнайомцям, а в підозрілих ситуаціях звертайтесь до найближчого відділу міліції чи телефонуйте за номером «102».

Інформація Ужгородського МВ УМВС





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp