Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти-словакісти зустрілися з письменницею Яною Боднаревою

12 квітня 2014 р., 19:00

Відома словацька письменниця, викладачка Пряшівського університету завітала на розмову до студентів-словакістів філологічного факультету УжНУ. - See more at: http://mediacenter.uz.ua/news/studenti_slovakisti_zustrilisja_iz_slovackoju_pismenniceju_janoju_b

Для них це особлива зустріч, адже творчість Яни Боднаревої вони вивчають на 5-му курсі в рамках дисципліни «Сучасна словацька література».

Яна Боднарева творить уже 30 років. Сама каже: «Мою творчість треба шукати поміж рядками і там же шукати сенс усіх написаних слів». Доробок немалий, проте роману не має, про що трішки жалкує, іноді подумовує про створення. Книги її невеличкі, компактні, проте неймовірно глибокі за змістом.

За час зустрічі зі студентами авторка показувала відео власної режисури, відзняте за прозою письменниці. Це своєрідний перформенс. Яна Боднарева зізнається, що володіє основними навичками кіномистецтва. Буває так, що спочатку знімає ролик, а потім добирає під нього слова – свої або чужі: «Головне, щоб текст і картинка максимально доповнювали одне одного».

Письменниця багато зачитувала зі свого доробку. Її приємно дивувало, що студенти, обравши для себе найулюбленіше з її творчості, зачитували його для неї. Зворушена пані Яна подарувала словакістам свої книги. Кінець зустрічі був геть незвичним. Хоч чому тут дивуватися – творчі люди. Яна Боднарева принесла куртку, на якій попросила розписатися всіх присутніх, але обов’язково кириличними літерами.

Річ у тім, що її чоловік – художник – має ідею: створити виставку з підписаними куртками з усіх тих місць, де він побував. На жаль, благовірному письменниці не вдалося приїхати, проте його прохання дружина виконала. Тепер і студенти УжНУ будуть представлені на мистецькій виставці у Словаччині. А зустріч із відомою сучасницею допоможе краще її зрозуміти.

Світлана Лапига, УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp