Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Шість закарпатських проектів мають шанс отримати грант

29 червня 2015 р., 17:01

Що є цінніше за природу у нашому краї?

6 проектів від Закарпатської області беруть участь у всеукраїнській екологічній програмі «Будуймо ЕКО Україну разом!». ЕКО Проект спрямованих на вирішення окремої екологічної проблеми на визначеній учасником території в межах території України, що відповідає тематиці та критеріям, встановленим
правилами.

Загалом від Закарпатської області подано вже 6 проектів:

1. Реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород.

Мета проекту. Реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород, як єдиного подібного центрального скверу міста, з метою його збереження, захисту та охорони, яка відбуватиметься через благоустрій території скверу: відновлення історичної форми водного каскаду, реставрацію існуючої водойми, створення декоративної лавандової тераси, мощення доріжок, покращення декоративних якостей газонного покриття, обладнання нових зручних та безпечних для пересування сходів поручнями та пандусами, санітарну та формуючу обрізку наявних зелених насаджень, створення клумб та зелених бордюрів для покращення естетичного сприйняття парку та його вдалого зонування, встановлення якісно нових смітників, лавочок.

2. Бережи природу - допоможи іншому.

Мета проекту. Зробити збір пластикових кришок для українців звичною справою, зменшити забруднеяння природи пластиком.

3. Облаштування паркової зони біля озера на місці колишнього парку перемоги в місті Ужгород (Неля Корник).

Мета проекту. Ужгородське озеро – одна з наймальовничіших і потенційно туристично найпривабливіших ділянок в місті, адже знаходиться воно на стику центрального і житлового районів міста, поруч зі школами, дитсадками і спорткомплексом. Але, на жаль, сьогодні воно перебуває у вкрай занедбаному стані - замулене і нерозчищене озеро, невпорядкована територія, непокошена трава, відсутність освітлення, купи сміття навколо – ось основні проблеми, які потребують негайного вирішення. Місцеві жителі, волонтери та громадські організації уже неодноразово намагалися власними силами облагородити цю територію, влаштовували загальноміські суботники і акції, та поки що старань активістів замало – зона потребує систематичного догляду і сучасного підходу по створенню рекреаційної зеленої зони, яка милуватиме око мешканців та стане туристичною атракцією для гостей міста. Проект має на меті cтворення рекреаційної паркової зони та облаштування пішохідних доріжок, встановлення ліхтарів, смітників та лавиць, а для цього важливо залучити небайдужих спонсорів та меценатів.

4. Облаштування паркової зони біля озера на місці колишнього парку перемоги в місті Ужгород (Alexander Vintse).


Мета проету аналогічна до попередньої.

5. Нове життя - старенькому парку.

Мета проекту. Очищення та благоустрій одного з найстаріших парків м.Тячів та створення на його території комфортних умов відпочинку для мешканців та гостей міста.

6. Чиста та охайна річка Боржава.

Мета проекту. Окультурити правий берег річки Боржава в с. Гребля, що на Іршавшині з такими одночасними і подальшими наслідками як: - створення кращих умов для проведення культурно-оздоровчого відпочинку. А саме, покращення рівня екологічної чистоти, мальовничості пейзажів місцевості та елементів сервісу сфери відпочинку; - порушення теми збереження якісних водно-рекреаційних ресурсів краю. Акцентувати увагу на морально культурній поведінці громадян, яка передувала б позитивним змінам у фокусі даної теми; - придати публічності і міркуванням рішення даного питання на рівні району за рахунок дій рекламної та мотивуючої складових.



PMG.ua

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp