Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Воловці свята були гучними та яскравими

30 червня 2015 р., 11:41

Довго готувалися і гарно розважалися

Підготовка до відначення Дня Конституції та Дня молоді у районному центрі розпочалася ще ранньої весни. Рішення перенести проведення урочистостей у Воловецький парк районною владою прийнято не випадково. Він розташований у центрі селища, місцина тут гарна та зручна. Тому не випадково колись улюбленому місцю відпочинку воловеччан спробували дати друге дихання. Видалено старі небезпечні тополі, а у їх дуплах, що пристосували під декоративні вазони, висадили різнокольорові квіти, про які подбав керівник підприємства ТОВ „Полімер-техніка” А. П. Ремінець. На місці видалених дерев знайшли прописку саджанці липи. Електрики району електромереж підвели електроенергію. Колектив КП „Воловецький селищний „Водоканалсервіс” вирівняв складки місцевості, ущільнив грунт, де напередодні свята були встановлені гірки, батути, водні атракціони та інше для розваг дітей.

І ось 28 червня. Цей день став справжнім святом для воловеччан. І навіть примхлива погода, яка видалася теплою і сонячною, сприяла гарному настрою. У парк, щоб взяти участь в урочистостях, йшли люди з посрібненими скронями і зовсім юні, йшли цілими сім’ями із найвіддаленіших куточків району. Всім було приємно, що парк відроджується, набирає естетичного вигляду.

Свято розпочалося вранці спортивними змаганнями на стадіоні „Авангард”. Молоді футболісти та волейболісти демонстрували свою молодечу силу, спритність, майстерність та швидкість. Всі боролися за звання найсильнішого спортивного колективу.

Із Днем Конституцій та святом молодості, краси і сили учасників урочистостей привітав т. в. о. голови райдержадміністрації О. О. Ціник. Промовець відначив, що Конституція України у 19-ту річницю, якої ми святкуємо, стала результатом багатовікового держвотворення та самоствердження. Вона увібрала в себе досягнення вітчизняної й світової конституційної науки та практики конституційного будівництва, викристалізувала національну ідею, відобразила ментальність традиції та волю українського народу. Наша держава пройшла важливий шлях мирного будівництва, розбудови й зміцнення економічної могутності. Та попри все це не всім до вподоби наші здобутки та прагнення. Це виявляється в діях Російської Федерації, яка стала агресором і нині веде загарбницьку війну на сході. Щоб захистити нашу незалежність, територіальну цілісність і недоторканість України на її захист стали патріоти, які намагаються зірвати агресивні плани загарбників, демонструють свою мужність, стійкість та незламність.

Керівник району щиро привітав учасників урочистостей із визначними святами, у їх особі побажав усім воловеччанам святкового настрою, міцного здоров’я, щастя, успіхів у справі розбудови нашої держави, висловив упевненість, що ми спільно дамо належну відповідь проросійськи настроєним агресорам, сепаратистам та найманцям.

За вагомий особистий внесок у соціально-економічний і суспільно-політичний розвиток району з нагоди відзначення 19-ї річниці Конституції України О. О. Ціник вручив грамоти райдержадміністрації майстру лісозаготівельних робіт ДП „Воловецький лісгосп” І. В. Андрійчаку, завідувачу архівного сектора РДА М. М. Гурзан, лікарю центру первинної медико-санітарної допомоги І. І. Гряділь, начальнику відділу кадрів ТОВ „Полімер-Техніка” В. В. Дідренцелу, помічнику лісничого Верхньоволовецького лісництва О. Ю. Дячишину, Спеціалісту централізованої бухгалтерії управління освіти, молоді та спорту РДА Д. О. Мишко, заступнику головного лікаря ЦРЛ А. В. Попелич, директору центру позашкільної роботи та дитячої творчості Т. В. Тидір, бухгалтеру КП „Воловецький селищний „Водоканалсервіс” А. М. Чекеті. Грамоти районної державної адміністрації удостоєний також вокально-інструментальний ансамбль „Fresh-band”.

За підтримання боєготовності держави та з нагоди відзначення Дня Конституції та Дня молоді грамотами райдержадміністрації нагороджені учасники АТО В. В. Андрійчак, І. П. Могіш, В. П. Могіш та М. Г. Тимкович.

Вітаючи воловеччан із визначними святами, голова районної ради І. А. Щербей щиро подякував усім воловеччанам за сумлінну працю на відповідальних ділянках, які їм довірено, побажав їм міцного здоров’я, а у їх особі всім землякам, їх родинам всіляких гараздів, сповнення заповітних мрій та мирного неба, що так актуально сьогодні. Він також нагородив грамотами районної ради депутата районної ради В. М. Бадилу, секретаря Воловецької селищної ради О. М. Карпишинець та біласовицького сільського голову В. В. Шуфрича.

Учасників урочистостей привітав воловецький селищний голова В. В. Панасович, бажав землякам чистого безхмарного неба, міцного здоров’я, позитивних емоцій від змістовно проведеного недільного дня.

Яскравою та емоційною складовою святкувань стали спортивні змагання. З ентузіазмом боролися за перемогу молоді воловеччани в кількох видах спорту. Шість команд на полі стадіону «Авангард» виборювали першість із футболу. Перше місце у районних спортивних змаганнях, присвячених Дню Конституції та Дню молоді, здобула «Смерічка» з Гукливого, другими були футболісти команди «Перевал» із Завадки, третіми – ФК Воловець.

Серед волейболістів боролися шість команд із Воловця, Верхніх Воріт, Верб’яжа, Нижніх Воріт та Кичірного. Найсильнішими стали нижньоворітці, другу і третю сходинку п’єдесталу посіли команди Воловця та Верхньоворітський «Маяк» відповідно.

Наймасовішими були змагання з роликових ковзанів. У пробігу головною вулицею райцентру взяли участь і хлопці, і дівчата. Серед юнаків призові місця посіли воловчани Дмитро Беца – І, Віктор Парфенюк – ІІ, Анатолій Криса з Гукливого – ІІІ. Серед дівчат перемогу здобули юні представниці райцентру. Першою стала Жасміна Вознюк, другою – Андріана Беца, а третьою – Тетяна Синчук.

Нагороди командам-переможницям вручив т. в. о. голови РДА О. О. Ціник, який повідомив, що спонсором нинішнього свята виступила страхова група „ТАС”.

Затим на сцену піднімаються юні обдарування Соломійка Сюринець, Вероніка Дем’ян, Анастасія Митрович, Олена Лесюк, Катерина Беца, Лілія Чикур, Руслан Джугля, Тетяна Волошин та досвідчені артисти, серед яких вокалістка Любов Уліганиць й багато інших та колективи народної самодіяльності району.

Аплодували глядачі виступам гурту „Хлопці з Закарпаття, та артистам Ужгородьскього коледжу культури і мистецтва програма яких була насиченою й різноманітною.

До пізнього вечора у парку лунали пісні, тривали змагання, ігри, веселощі та розваги.

Особливо цікавою і захоплюючою була програма „Караоке”, де за цінні подарунки змагалися учасники святкового недільного дійства.

Змістовному відпочинку сприяли атракціони та торговельні палатки підприємців.

О. БІГАРІЙ,

В. СТОРОЖУК.

Воловецька РДА


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp