Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті освятили храм (ФОТО)

30 червня 2015 р., 18:23

Відбулося це у День Конституції

28 червня архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор з архіпастирським візитом прибув до Зарічевського жіночого монастиря на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини.

 

Як повідомляє “Православіє в Україні”, при вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятелька монастиря ігуменя Варвара (Поп) з духівником обителі архімандритом Миколаєм (Шестак).

На монашу гору «Голицю», що в с. Зарічево, цього дня зібралося чимало вірників та духовенства. Перед Божественною Літургією архієрей звершив освячення нового престолу та новозбудованої дерев’яної церкви на честь святителя Іоанна, Шанхайського і Сан-Франциського, вихідця з української землі. Уперше в історії Мукачівської єпархії УПЦ Московського патріархату було освячено церкву на честь цього святого.

На Божественній літургії архієрею співслужило духовенство єпархії та Перечинського благочиння. Після богослужіння архієпископ Феодор звернувся до присутніх зі словами проповіді, після чого привітав настоятельку та сестер обителі з другим престольним святом обителі. Серед іншого владика відзначив: «Святитель ніколи не був на Закарпатті, але спілкуючись із закарпатськими студентами в Бітолі (зокрема, з майбутнім духівником Мукачівського Свято-Миколаївського жіночого монастиря – архімандритом Василієм (Проніним)), в одному зі своїх щоденників писав: «Я полюбив Карпатський край. Я духовно бачу його гори, покриті храмами. Бачачи студентів із Закарпаття, я бачу дух боголюбивого православного народу, і я люблю цей край та молюсь за нього». Можливо і тому, Господь поклав на серце матушці-ігумені Варварі і народу Божому на місці цієї святої обителі воздвигнути храм на честь покровителя і молитвеника нашого краю – святителя Іоанна. Його мало хто знав на Закарпатті. Тепер усі будуть знати», – наголосив архіпастир.

Після богослужіння ігуменя Варвара ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Закарпаття Релігійне



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp