Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада з третьої спроби підтримала закон про прокуратуру

2 липня 2015 р., 20:49

На знак протесту проти голосування, засідання парламенту покинули фракції "Радикальна партія" та "Самопоміч".

Верховна Рада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект № 2667 "Про внесення змін до закону України" Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень)". За відповідне рішення проголосували 228 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Андрій Кожем'якін під час засідання, зазначений законопроект внесений з метою визначення механізмів реалізації положень нового закону України "Про прокуратуру" від 14 жовтня 2014 в частині: добору прокурорських кадрів, здійснення дисциплінарного провадження до введення в повній мірі органів прокурорського самоврядування та формування Дисциплінарної комісії прокурорів.

"До законопроекту надійшла 91 поправка, 28 з яких комітетом повністю або частково враховані. Зазначені поправки дають можливість зобов'язати прокурора віддавати вказівки тільки в письмовій формі; призначати прокурорами місцевих прокуратур також осіб, які мають досвід прокурорської діяльності, проте в день набрання чинності цього закону , не працюють в органах прокуратури за умови проходження ними тестування; поширити порядок призначення на посаду керівника місцевої прокуратури за результатами чотирирівневого відкритого конкурсу та на першого заступника та заступника голови місцевої прокуратури ", - заявив Кожем'якін.
Крім того, члени комітету прийняли рішення про необхідність внесення змін до статті 8-1 проекту закону щодо кількості членів конкурсної комісії. "А саме підтримано рішення, що членами конкурсної комісії від Верховної Ради буде 6 осіб, а від Ради прокурорів - 5", - сказав нардеп.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp