Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Близько 600 закарпатців погодились взяти зброю до рук

2 березня 2014 р., 17:50

Протягом доби, як Росія оголосила про введення військ в Україну, на Закарпатті змобілізувалося більше півтисячі добровольців із всього Закарпаття: майже сотня чоловіків записалися до рядів Правого сектору Закарпаття.

Більшість із них вже приїхали до штабу у повній амуніції та бойові готовності. Вік волонтерів від 18 до 40 років. Та в основному це 18-річні юнаки. 

Ще 200 осіб вже є у народної самооборони від закарпатської "Свободи" і приблизно стільки ж у самооборонців із "Батьківщини".

Військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Іван Васильцюн розповів "Часу Закарпаття", що наша область не потрапила до когорти областей, де оголошена загальна мобілізація з числа невійськовозобов'язаних громадян. Тим не менше, уже близько 600 чоловіків (100 в Ужгороді, 50 в Мукачеві та десятки на Тячівщині, Свалявщині та Воловеччині і т.д.) прийшли до військкоматів і заявили про свою готовність захищати Батьківщину у разі військового конфлікту. Так само приходили й "самооборонці". Вони повідомили військових, що можуть надати підмогу у складі із 400 осіб. 
Зі слів Івана Васильцюна, потреби у добровольцях наразі немає. У разі чого готова виступити 128-ма гірськопіхотна бригада. Перед усім треба забезпечити охорону кордонів та головних будівель, що забезпечують життєдіяльність області.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp