Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Міжнародний фестиваль завітали учасники АТО

7 липня 2015 р., 11:22

На Міжгірщині фінішував фестиваль "Рекітське сузір’я"

З 2 до 6 липня на базі Міжгірського професійного ліцею тривав ХІІ Міжнародний фестиваль юних талантів «Рекітське сузір’я-2015». Творче свято дітей відбулось під егідою Міжнародного Центру ЮНЕСКО та гаслами: «Любіть Україну, як матір свою!», «Боже Великий, Святий і Єдиний нам Україну і мир збережи!».

Цього року учасники фестивалю із Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської областей та з-за кордону змагались у семи традиційних номінаціях: поезії, прозі, журналістиці, малюнку, художньому фото, авторській пісні і літературно-мистецькій композиції. Окрім конкурсної частини у кожній з номінацій працювали студії в кабінетах навчального закладу.

На маліжан також очікували цікаві майстер-класи, зустрічі з відомими митцями, живе спілкування і хвиля позитивних емоцій, обмін думками і творчістю на ліцейній радіостудії «Червона калина».

На свято «Рекітського сузір’я» завітали також учасники АТО. Вони спільно із керівниками відділень МАЛіЖ взяли участь у запаленні ватри пам’яті і лампадки біля стелли Небесної Сотні та героїв АТО.
Під час відкриття фестивалю дружня маліжанська родина щиро привітала очільника навчального закладу Маринця В. Ю. із 30-річчям перебування на посаді директора та з нагоди присвоєння йому почесного звання «Заслужений працівник освіти України».

Ліцей представив гостям та учасникам фестивалю виставку художньо-технічної творчості, майстер-класи машинної та ручної вишивки, художнього різьблення, приготування верховинської страви «Ріплянки», організував відвідини етнографічного музею і музею історії ліцею та МАЛіЖу.

За підсумками ХІІ Міжнародного мистецького фестивалю юних талантів «Рекітське сузір’я-2015» були відзначені учні Міжгірського професійного ліцею. У номінації «Поезія» учень ліцею Іван Матоляк отримав грамоту за активну участь у конкурсі; у номінації «Літературно-мистецька композиція» дипломом другого ступеня нагороджений фольклорно-етнографічний колектив ліцею, грамотами – колектив сопілкарів, доромбарів та фольклорно-театральна студія; у номінації «Малюнок» найвищу нагороду - гран-прі і цінний подарунок отримала учениця ліцею Масляник Любов та грамоту за активну участь - Марія Масляник. Переможець конкурсу в номінації «Малюнок» – учениця ліцею Любов Масляник стала стипендіатом благодійної організації видавництва «Смолоскип» (м.Львів).


Департамент освіти та науки Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp