Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Учасникам АТО пропонують оформити кредити на житло

7 липня 2015 р., 17:20

За відповідний проект проголосують закарпатські депутати

На розгляду депутатів обласної ради буде внесено проект рішення «Про зміни до Обласної цільової програми «Власний дім» на 2012-2015 роки”.

Необхідності прийняття такого рішення пояснює тим, що до органів влади надходить велика кількість звернень від учасників антитерористичної операції на Сході країни та їх молодих сімей стосовно допомоги у покращенні житлових умов проживання. Збільшення фінансування Обласної цільової програми «Власний дім» на 2012-2015 роки з обласного бюджету в сумі 1000,0 тис. гривень сприятиме частковому вирішенню цих проблемних питань і дозволить ефективно використовувати бюджетні кошти, що виділяються для пільгового (під 3 % річних) довгострокового кредитування.

Крім того, місцевими радами всіх рівнів учасникам АТО та їх молодим сім’ям вже виділено земельні ділянки, а отриманні пільгові кредити дали б можливість їх освоювати і будувати житло.

Досягнення мети поведе за собою поліпшення житлових умов сільського населення області, в тому числі учасників антитерористичної операції та їх сімей, подальший розвиток соціальної сфери села, а також активізація індивідуального житлового будівництва на селі за підтримки Обласної цільової програми «Власний дім» на 2012-2015 роки шляхом надання пільгових довгострокових кредитів по напрямках кредитування, а саме: на будівництво нового житлового будинку у розмірі до 200,0 (двісті) тис. гривень; на добудову, реконструкцію та придбання житла (будинків або квартир) у обсязі до 100,0 (сто) тис. гривень, а також на подальшу реконструкцію, добудову житла, придбаного за кредитні ресурси Фонду, у сумі до 50,0 (п’ятдесят) тис. гривень; на будівництво інженерних мереж (газопостачання, опалення, водопостачання, водовідведення, електро-забезпечення, тощо) з підключенням їх до існуючих комунікацій і за їх межами, впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій (в т.ч. заміна газового котла твердопаливним та ін.) до 30,0 (тридцять) тис. гривень.


Прес-служба облради


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp