Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Греція підтвердила намір залишитися в єврозоні

8 липня 2015 р., 17:27

Греція зобов'язується залишатись членом єврозони і поважати правила як держава-член єврозони.

Греція у своїх пропозиціях до країн Євросоюзу підтвердила намір залишитись в єврозоні. Про це йдеться у поданій Афінами заявці по лінії Європейського стабілізаційного механізму (ESM) на надання нового пакету фінансової допомоги.

"Ми підтверджуємо зобов'язання Греції залишатись членом єврозони і поважати правила і процедури регулювання як держава-член єврозони", - йдеться в тексті запиту.

У середу ESM одержав від Греції офіційний запит на програму кредитування для Афін.

Програма кредитування Греції з боку ЄС завершилася 30 червня, оскільки влада країни та її кредитори не змогли домовитись щодо програми реформ і бюджетної економії в обмін на гроші, що залишились в програмі. Постало питання про новий пакет кредитів від ЕSM.

Греція для початку переговорів за новою програмою кредитування від ESM має направити офіційний запит на кредити і представити економічну програму в країні, яку вона проводитиме в обмін на ці гроші. Однак і їх можуть видати, за правилами ЄС, лише за умови виконання економічної програми, зокрема узгоджених з кредиторами реформ. Досі переговори щодо цієї економічної програми не розпочались.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp