Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Приїзд замміністра молоді та спорту активізував процеси на Закарпатті

9 липня 2015 р., 15:01

Уже навіть обрали ціль до якої слід іти

Сьогодні, 9 липня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбувся брифінг начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Дениса Мана. Йшлося про фінансування видів спорту у нинішньому році та результати роботи відомства за півроку.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Перш за все Денис Ман нагадав представникам мас-медіа, що управління молоді та спорту стало окремим структурним підрозділом на початку цього року, коли розпорядженням керівника краю відомство виділили зі структури тоді ще департаменту освіти і науки, молоді та спорту.

За словами посадовця, нині управління у своїй діяльності використовує чотири обласні програми, дві з яких відносяться до сфери спорту, інші до реалізації державної молодіжної політики в області та оздоровлення. Відтак Денис Ман детально поінформував щодо кожної з них.

Програма фізичної культури і спорту, за його словами, передбачає фінансування обласних спортивних заходів та участь членів збірних команд краю в чемпіонатах України. Загальний її річний фонд складає 1 млн. 800 тисяч гривень. «На сьогодні профінансовано спортивних заходів та оплачено участь збірних команд області на суму 975 957 гривень, що становить половину планових коштів згідно з програмою,- поінформував управлінець. До цієї суми входять також витрати, пов’язані із формуванням кредиторської заборгованості, що склалася станом на 1 січня, тобто борги попереднього року. Крім цього, оплачено за навчання студентів з числа кращих спортсменів області на суму 50 тисяч гривень та закуплено обладнання для фехтувальників, гандболістів та футболістів на суму понад 100 тисяч гривень».

Щодо обласної програми «Спортивний майданчик» Денис Ман зазначив, що вона мала завершитися у 2014 році, проте, через невчасне проведення тендерів, 3 млн. 102 тисячі гривень рішенням обласної ради використовуватимуть цьогоріч на фінансування встановлення покриття для спортивних майданчиків. «На початку липня була оголошена процедура державних закупівель, тож до кінця року програма завершиться». «Зважаючи на зміни курсу долара, встановлення всіх запланованих раніше 17-ти спортивних майданчиків не вдасться втілити, адже, за розрахунками, один такий об’єкт нині коштує півмільйона гривень. Тому ми звернулися до облради з проханням виділити додаткові гроші», - зазначив посадовець.

Програмою молодіжної політики передбачена підтримка проектів молодіжних та дитячих організацій краю на загальну суму 350 тисяч гривень. Нині вже проведено конкурс проектів, частину з яких вже профінансовано на суму 70 тисяч 894 гривні.
«
Нещодавній візит заступника міністра молоді та спорту до нашої області активізував роботу з відновлення і розбудови спортивної інфраструктури», - каже Денис Ман. Нині розробляється проектна робота по базі зимових видів спорту «Драгобрат» Рахівського району, будується футбольне поле на стадіоні «Спартак» в Ужгороді, розробляється проект звершення будівництва басейну в місті Іршава, відновлюється процес розбудови легкоатлетичної інфраструктури в області, незабаром має розпочатися ремонт в спорткомплексі «Юність» в обласному центрі тощо.

В краї сформовані громадські консультативні ради керівників спортивних організацій та директорів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Це, вважає начальник управління, дає можливість обговорювати та вчасно реагувати на спортивні ініціативи в області та державі.

«Закарпаття має стати спортивним центром України. Влада краю докладає зусиль для того, аби це стало можливим. Продовжується робота як із розбудови інфраструктури, так і з підтримки спортсменів та тренерів», - резюмував начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Денис Ман.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp