Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Пожежу в карпатському лісі гасив навіть гвинтокрил (Фото)

9 липня 2015 р., 16:07

Керівники влаштували надзвичайникам нелегкий іспит

Близько 80 чоловік особового складу, 8 одиниць техніки та гвинтокрил ДСНС України приборкували умовну пожежу, яка сталася в лісовому масиві в урочищі Дубки біля с. Кам’яниця Ужгородського району.

Про це йдеться у повідомленні У ДСНС України в Закарпатській області.

Окрім рятувальників у тактико-спеціальних навчаннях брали участь працівники лісового господарства, медики та правоохоронці. На даному заході були присутні: голова регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Закарпатської облдержадміністрації Михайло Рівіс, представники відділу цивільного захисту олдержадміністрації, керівники усіх пожежно-рятувальних підрозділів області районних управлінь лісового та мисливського господарства, аби ознайомитися з роботою своїх колег, перейняти їх досвід роботи і в подальшому застосовувати його на практиці.

За тактичним задумом: через необережне поводження з вогнем загорівся лісовий масив. Першими на боротьбу з вогнем прибула добровільна пожежна команда Ужгородського держлісгоспу. Однак, через швидке розповсюдження полум’я, самостійно ліквідувати загорання не вдавалося. Було прийнято рішення залучити до гасіння вогню рятувальників Ужгородського державного пожежно-рятувального загону та гвинтокрил ДСНС України.

Умови проведення заходу були максимально наближеними до бойових. У ході тренувань керівництво декілька разів змінювало «ввідну» й таким чином спостерігало за роботою добровільних пожежних дружин Ужгородського держлісгоспу та пожежно-рятувальних підрозділів.

Як повідомив у своєму виступі голова регіональної комісії регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, в цілому залучені сили та засоби впоралися з поставленими завданнями. Допоки триватиме пожежонебезпечний період служби життєзабезпечення області повинні бути у стані підвищеної бойової готовності.

{g}

За словами начальника закарпатських рятувальників Роман Гудака, літо цього року дуже спекотне, й нерідко по всій області спостерігається 4-й високий, а місцями 5-й, надзвичайний клас пожежної небезпеки. У такий період ймовірність виникнення пожеж в екосистемах краю значно зростає. На сьогодні в краї вже зареєстровано 450 пожеж в екосистемах, 14 з яких – безпосередньо у лісових масивах. На щастя, всі пожежі були вчасно виявлені й погашені у короткі строки. Складність гасіння таких пожеж полягає у географічному, а саме гірському розташуванні лісових масивів, де техніка не завжди здатна доїхати до безпосереднього осередку пожежі. Цьому підтвердженням є і використання гвинтокрилу Мі-8, обладнаного водозливним пристроєм, за допомогою якого можна подавати речовини для гасіння вогню безпосередньо в осередок пожежі.

Разом з тим рятувальники та лісники покладають надію на свідомість та обережність у поводженні з вогнем, а також дотримання правил поведінки у лісових масивах мешканцями та гостями нашої області. Природу слід оберігати, й не завдавати їй непоправної шкоди, адже на відновлення лісового фонду потрібні десятиліття.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp