Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті тривають дві спецоперації

9 липня 2015 р., 18:02

Вони уже принесли мільйони гривень до бюджету

Посилення заходів щодо протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, в рамках проведення операції «Акциз-2015», дає ефективні результати: з початку проведення спецоперації оперативниками ДФС області виявлено 18 правопорушень при проведенні перевірочних заходів, вилучено підакцизної продукції на суму понад 5,8 млн грн, зокрема, тютюнових виробів – на 1,4 млн грн; лікеро-горілчаних виробів – на 115 тис. грн; спирту – 2,5 млн грн; транспортних засобів – 1,45 млн грн; паливно-мастильних матеріалів – 230 тис. грн.

Разом з тим, обліковано 6 кримінальних правопорушень по напрямку протидії незаконному обігу підакцизних товарів. З них за ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків) – 4, у т.ч. 1 – відносно СГД – виробника підакцизної продукції; а також 2 – за ст. 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення.

Варто зазначити, що серед ряду оперативно-профілактичних заходів, що тривають в області, – операція «Рубіж». З початку її проведення, співробітниками податкової міліції краю надано 18 орієнтувань до Закарпатської митниці ДФС щодо можливих порушень митного та податкового законодавства.

Зокрема, складено 8 протоколів про порушення митних правил, з них 4 – за ст. 472 МКУ (недекларування), 3 – ст. 483 МКУ (приховування товарів від митного контролю), та 1 – інше. За цими протоколами накладено штрафів на загальну суму – понад 4,1 млн грн. Також за матеріалами оперативних підрозділів внесено до ЄРДР відомості про 3 кримінальні правопорушення стосовно ухилень від сплати податків (ст. 212 ККУ), по яких відшкодовано завданих збитків на суму – 1,1 млн грн.

Загалом, за матеріалами оперативних підрозділів направлено до суду 11 кримінальних проваджень з обвинувальними висновками, по яких відшкодовано завданих державі збитків на загальну суму 5,3 млн грн.

Нагадаємо, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів може будь-хто з громадян. У випадку виявлення підозрілої або підробленої підакцизної продукції, інформуйте співробітників оперативного управління ДФС області за тел.: 2-49-11 та 61-29-84.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp