Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець вбив товариша через жінку

9 липня 2015 р., 20:34

Судді апеляційного суді не зменшили міру покарання

Апеляційний суд Закарпатської області залишив без зміни вирок Ужгородського міськрайонного суду щодо закарпатця, засудженого за умисне вбивство та погрозу вбивством. За скоєння тяжкого злочину суд призначив закарпатцю остаточне покарання – дванадцять років позбавлення волі.

За матеріалами справи, трагічний випадок трапився в одній з квартир багатоповерхівки міста Чоп, на Ужгородщині, ще у 2010 році. Як з’ясувалося, того фатального вечора в гості до засудженого 46-річного жителя Чопа зайшов товариш та дві приятельки. З нагоди дня народження батька, господар помешкання влаштував п’яне застілля. Після спільного розпивання горілчаних напоїв захмелілий господар почав чіплятися до однієї гості. Утім, жінка взаємністю не відповіла. Тож, коли кривдник зрозумів, що гостя чинить опір,став ще агресивнішим, й почав її душити. За жінку заступився другий гість, який намагався зупинити та заспокоїти чолов’ягу. На ґрунті ревнощів між чоловіками виникла суперечка, згодом конфліктна ситуація під впливом алкоголю переросла у бійку з трагічними наслідками: господар квартири наніс бідоласі смертельний удар ножем у ділянку грудної клітки. Вбивця витягнув з власної квартири бездиханне тіло потерпілого на сходову клітку, де і залишив. А жінці, яка стала причиною конфлікту - перед тим, як покинути місце злочину – нападник пригрозив розправою, якщо та повідомить про нього правоохоронцям.

У скоєнні тяжкого злочину мешканець Чопа, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності, - зізнався. Розглянувши справу, суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення за п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство), та за ч. 1 ст. 129 КК України (Погроза вбивством). Суд призначив засудженому остаточне покарання – дванадцять років позбавлення волі.

Утім, з рішенням суду чолов’яга не погодився, тож оскаржив його у вищій інстанції. У апеляційних скаргах він та його захисник просили суд змінити вирок та призначити менш суворе покарання. Апеляційний суд Закарпатської області, розглянувши справу, заслухавши пояснення та доводи учасників процесу, а також дослідивши матеріали кримінальної справи дійшов висновку, що судом першої інстанції при призначенні засудженому покарання було враховано характер і ступінь суспільної небезпечності вчинених ним злочинів, дані про особу винного та конкретні обставини, за яких скоєні діяння. Тому висновки місцевого суду при призначенні покарання були визнані обґрунтованими, а покарання – справедливим. Крім того, були встановлені обставини, які обтяжують покарання, зокрема: рецидив злочину.

Незважаючи на те, що засуджений раніше відбував покарання, він знову наважився на тяжкий злочин. За вбивство товариша по чарці наступні дванадцять років закарпатець проведе в тюрмі. На жаль, це не поодинокий випадок в області, коли з’ясування стосунків через безглузді ревнощі та пиятику закінчуються трагічним фіналом.

Прес-служба апеляційного суду Закарпатської області


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp