Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородські закохані висловлюють почуття (ФОТО)

10 липня 2015 р., 17:42

Серця, які символізують почуття, прикрашають пішохідний міст Ужгорода

Місто починається з традицій. В Ужгороді, як і у багатьох інших населених пунктах, є звичай вішати на перила мосту металеві навісні замки.

 

Як каже повір'я, молодята чи то пак закохані мають спільно закрити замок, а ключ викинути у річку. Це має гарантувати їм довге і вічне кохання.

До прикладу, у Парижі цьогоріч міська влада прийняли непросте рішення: прибрати десятки тисяч підвісних замків, навішених закоханими на мостах. Адже через них ледь не сталася трагедія. Річ у тім, що торік поліції довелося терміново евакуювати туристів, оскільки одна зі секцій 155-метрового Мосту Мистецтв звалилася під вагою металу, - пише 5 канал.

Пішохідному мосту це поки не загрожує, адже замків тут не настільки багато. Хоча місцеві закохані можуть і пришвидшити цей термін, бо ковані композиції стають все більшими і більшими..

Редакція Zaholovok.com.ua пройшлася мостом і виділила ряд типових та нетипових навісних замків (деякі з них називати так уже не можна, але це читач зрозуміє із наступних фото).

1. "Повний мінімалізм". Тут підійде будь-який замок, хоч із гіпермаркету, хоч з ринку. Головне, аби ключі були.

2. "Класика". Звичайний замок декорується фарбою, наліпками чи бісером. Най популярніша тема, звісн, імена закоханих і сердечка.

3. "Троянда у металі". Частина замків уже власне і не є такими, Це ковані композиції з металу, прикріплені до перил замками. Превалюють у тематиці серця, троянди, ініціали закоханих.

4. "Червоне серце". Певно, спеціально для ужгородських закоханих десь продаються замки у формі сердя, до того ж пофарбовані у червний колір. Таких на мості є немало. Наче мінімалізм, але й не зовсім.

5."Стріла". Здавалось би, те саме виковане серце. Але у ряді екземплярів його пронизує серйозних розмірів стріла.

6. "Гігантоманія". Оскільки креативу вистачає не на всіх, можна спробувати перевершити сусідів розміром. Це беззаперечно найбільше серце Пішохідного мосту. Ковка, замки і ланцюги, - саме так виглядає цей набір і у ряді інших випадків.

7. "В+М". Безперечно, ініціали, а то й повні імена пари, трапляються на кожних трьох замках із п'яти. То чому б не винести їх у основу цієї композиції? певно, саме так мислили автори екземпляру, що на фото.

8. "Місто закоханих". Так вже сталося, що у нашій культурі саме Париж вважається ідеальним містом для кохання. А оскільки іншої любовної символіки на мості хоч відбавляй, Вікторія і Віталік акцент поставили на Ейфелеву вежу, символ французької столиці.

9. "Символ предків". Якщо більшість пар надало перевагу інтернаціональним символам кохання, то наступни пара звернулася до української традиції вишивання рушників і прикріпила до замка закоханих голуба і голубку.

10. "Монументалізм". Кувати, так із розмахом. Наступні закохані не гналися за розмірами чи деталями. натомість вони зобразили своє кохання об'ємним і містким. А для надійності начепили на нього декілька замків, у тому числі і кодовий.

P.S. Наостанок про сумне. Радимо молодятам витратитися на гарну сталь, аби за ними "не заіржавіло".

Ярина Денисюк для Zaholovok.com.ua


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp