Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нещодавно досвід закарпатських бібліотекарів вивчали колеги з усієї України

10 липня 2015 р., 18:41

Як розповіла головний бібліотекар відділу обслуговування Закарпатської ОУНБ Євгенія Напуда, книгозбірні різних областей України змагалися за право провести багатоденний семінар, представити свої напрацювання.

Закарпатські бібліотекарі запропонували не лише цікаву екскурсійну програму, а й важливі моделі співпраці з різними організаціями й громадами – центром зайнятості, лікарями, фахівцями з туризму, фермерами…

Взагалі закарпатська бібліотечна мережа, за словами Євгенії Напуди, зуміла втілити рекордну кількість проектів у різних сферах. І справді, здивувати гостей було чим, зокрема проектами бібліотекарів Перечина й Тур’їх-Ремет, міських книгозбірень обласного центру, Берегова, Оросієва, Нового Села Виноградівського району. 

У Виноградові бібліотекарі познайомили колег з проектами, що стосувалися процедури виборів «Виборчі вечорниці», розробкою туристичних маршрутів… Усього останнім часом виноградівці здійснили десятки найрізноманітніших проектів, виграли міжнародні гранти на мільйонні суми.Серед учасників семінару була гостя з Краматорська, ведучий бібліотекар міської юнацької книгозбірні Тетяна Резнік. Вона в захопленні від тієї великої кількості пам’яток, традицій, туристичних маршрутів, які можна показати гостям на Закарпатті й у Виноградові зокрема. Для наших умов ці напрямки не дуже актуальні, зізналася пані Тетяна, проте, каже, записала собі досвід спів­праці бібліотеки з центром зайнятості. Його результатом став інтернет-магазин лялькарки Наталії Годван. Також справді актуальною є співпраця з церквами — коли бібліотекарі на запрошення священика приходять зі своїми книгами й програмами до прихожан у церкву.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp