Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Виноградові побували екзотичні гості

10 липня 2015 р., 22:02

У середу, незважаючи на спеку, Виноградів ожив ковтками духовності, яку просто-таки випромінювали неординарні гості.

В самому центрі міста – спереду готелю і торговельного центру «Вероніка» лунала колоритна музика, а група молодих людей у незвичному білому та оранжевому вбранні життєрадісно співала і танцювала. І нехай перехожі неоднозначно сприймали їхню мантру «Харе Крішна», але охоче та з цікавістю споглядали те дійство. А кришнаїти щиро ділилися не тільки своєю літературою, філософією та ідеологією, але й власним відчуттям щастя. Погодьтесь, таких людей у Виноградові нечасто побачиш, тож ми не упустили можливості поспілкуватися з одним із екзотичних гостей. Нашим співрозмовником був викладач ведичної східної філософії Олег МАКАШИН (в миру), його друге, духовне ім’я – Ананта Рупа дас, що в перекладі означає «слуга Бога, який має нескінченну кількість форм». Подаємо його розповідь та враження від Виноградова:

– Сьогодні у вашому місті гостюють кришнаїти. Вони відомі насамперед тим, що не споживають м’яса, не вживають алкогольні напої, нікого не ображають. Натомість співають, танцюють і роздають солодощі. І хоч поверхово це виглядає як легке розважальне дійство, але за цим стоїть дуже глибока філософія і практика, заснована на ведах, древніх писаннях. До щастя всі прагнуть, але воно насправді відбувається всередині кожного з нас. А кришнаїти знають, так би мовити, його технологію. І дарують часточку щастя всім. Цього стану кришнаїти досягають самі і бачать, як воно переходить на інших.

Група молодих людей – це учні Київської Академії свідомості Крішни. Вони вихідці з різних міст України. В нас із друзями є стара добра традиція – щоразу влітку, коли закінчується навчання, замість того, аби лежати на пляжі або збирати ягоди в лісі (що також непогано), ми вирішуємо поділитися тим досвідом, який отримали за цей навчальний рік, своїми знаннями, практикою, бути чимось корисним суспільству (а ми, вибачте за нескромність, бачимо, що користь все-таки є). Люди виходять за межі повсякденності – і це вже добре, бо розуміють, що життя не таке, яким воно намальоване в підручниках, а набагато глибше і багатовимірне.

Цей тур, в рамках якого ми відвідали Виноградів – поїздка по всіх містах західної України, своєрідний марш миру. Наша група побувала, зокрема, в Житомирі, Бердичеві, Вінниці, Хмельницькому, Волочиську, Тернополі, Рівному, Луцьку, Володимир-Волинську, Ковелі, Львові, Стрию, Трускавці, Дрогобичі, Ужгороді, Мукачеві. Люди переважною мірою (відсотків 85) солідарні з нашим настроєм.

До Виноградова в такому складі ми приїхали вперше. Часом приїжджали сюди по 3-4 кришнаїтів. А загалом у нашій групі 70 чоловік, але тут зараз половина з них – всі не вміщалися в автобус. До слова, послідовників свідомості Крішни в Україні дуже багато – якщо відбуваються якісь масові заходи, зібрання, фестивалі, то збираються по 10-12 тисяч учасників (і то тільки ті, які знайшли можливість приїхати або ж вони у відпустці). Діапазон нашої практики широкий – починаючи від здорового способу життя, вегетаріанства, йоги, філософії, і закінчуючи сокровенними емоціями і станом душі, які можуть з’являтися в душі по відношенню до Бога.

Що стосується враження від вашого міста, то хоч ми й багато де побували, але Виноградів вирізняється з-поміж інших населених пунктів тим, що це невелике, гарне і затишне місто. Люди тут стримано культурні і прості в хорошому розумінні цього слова. У Виноградові ми почуваємося комфортно, до того ж тут у нас є послідовники та прихильники нашої філософії. Словом, якщо будете запрошувати – будемо приїжджати знову.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp