Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поставок російського дизпалива до Мукачева не буде

15 квітня 2014 р., 09:34

Поставок російського дизпалива на термінали Новоград- Волинський, Мукачеве і Смига в квітні не буде.

Про це повідомили трейдери, які спеціалізуються на даному каналі поставок. 

За їх даними, можливі лише невеликі прокачування в рамках "довантаження" партій, що поставлялися в березні, про нові обсяги мова не йде. 

Російський оператор продуктопроводу - "Транснафтопродукт" - відомості про обсяги поставок і їх графік не коментує, вказуючи, що подібна інформація відноситься до компетенції компаній-постачальників та їх контрагентів. 

На думку трейдерів, ключовим фактором зниження поставок цього року аж до припинення в квітні є невигідність маршруту в комплексі із загальною проблематикою, продиктованою валютною кризою в Україні. Вплив гострої кризи у відносинах між Україною і Росією також вказується в якості ймовірних факторів, що вплинули на припинення поставок, однак фактів, які підтверджували б цю версію, немає. 

Трейдери стверджують, що не очікують особливих складнощів у зв'язку з припиненням трубопровідних поставок. Зокрема, "Укрзалізниця", основний покупець російського дизпалива у "Континіуму", за останні півтора - два місяці істотно знизила обсяг закупівель. Учасники ринку пов'язують це зі зміною гендиректора монополіста і подальшими кадровими змінами, які підуть за цим призначенням. 

"Закарпатнафтопродукт-Мукачево" - інший трейдер, що спеціалізується на закупівлях дизпалива по цьому маршруті - переключився на морські поставки. За даними джерел на ринку, компанія взяла в оренду потужності перевалки "МІКОНТ" в Миколаєві, які планує використовувати для поставок палива в Україну. Зокрема, на термінал вже прибув перший танкер з 15 тис. т ДП з Новоросійська. 

Поставки російського ДТ нафтопродуктопроводом до 2014 р. були одним з основних каналів наповнення ринку, на який припадало до 25 % загального забезпечення. Раніше по ринку циркулювала інформація, що "Транснафтопродукт" неодноразово розглядав можливість припинення прокачування продукту в Україні через постійні крадіжки, масштаби яких особливо збільшилися в 2013 р. 

Трубопровідні поставки дизпалива з Росії знизилися за I квартал 2014 до 45 тис. т проти 106 тис. т в січні - березні 2013.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp