Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура: Зінченко та Аброськін заподіяли шкоди державі майже на 700 тисяч

15 липня 2015 р., 20:01

Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут» Сергій Зінченко і Павло Аброськін заподіяли шкоди державі майже на 700 тисяч гривень, в основному це вартість зниклої зброї.

Про це заявив прокурор Олексій Донской, який підтримує обвинувачення у кримінальному провадженні проти Зінченка та Аброськіна.

Донской зазначив, що шкода, завдана екс-«беркутівцями» державі в особі Міністерства внутрішніх справ, становить 677 тисяч гривень.

За його словами, якщо суд визнає Зінченка та Аброськіна винними, вони муситимуть компенсувати ці збитки.

Зінченко та Аброськін перебувають під арештом вже понад рік.

У січні Генпрокуратура передала обвинувальний акт до суду, сторона обвинувачення вимагає Зінченку та Аброськіну найвищої кари – довічного позбавлення волі.

У ГПУ також заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені. Проте наразі в суді розглядають справу лише проти колишніх «беркутівців» Зінченка та Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp