Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прийняття Перспективного плану – право і відповідальність обласних депутатів

17 липня 2015 р., 15:01

Протоколи підсумкових консультацій надішли сьогодні, 17 липня.

На 17 липня Офіс реформ отримав протоколи підсумкових консультацій з уповноваженими представниками місцевих органів самоврядування та їх асоціацій, а також суб’єктами господарювання та їх громадських об’єднань, практично, з усіх районів області. Нагадаємо, ці консультації проходили у відповідності до розпорядження заступника голови ОДА.

За словами директора Офісу Івана Дем’янчука, більшість районів, серед власних, розглядали і варіанти об’єднань, запропоновані обласною владою, спільно з експертами Офісу. Разом з тим, у деяких протоколах відображається і власне бачення таких об’єднань. Приміром, Міжгірщина бачить на своїй території близько 10 потенційних громад, Тячівщина пропонує 11. Натомість, Берегівський район надіслав копії рішень переважної кількості сільських рад про небажання давати згоду на добровільне об’днання однієї громади з іншою.

«Мушу нагадати: за твердим визначенням Президента, процес об’єднання відбуватиметься на добровільних засадах. У той же час відсутність ініціативи з боку громад не заважає обласним депутатам прийняти перспективний план. Адже він є рамкою, певним сигналом про потенційну модель децентралізації. І ця модель, знову нагадаю, за словами представника Мінрегіонбуду, яка була в Ужгороді минулого тижня, дає право включити нашу область у бюджетний розподіл коштів міністерства на розбудову інфраструктури області наступного року. Знову ж таки прийняття чи неприйняття такого плану є виявом доброї волі, відповідальності обласних депутатів кожної області. І їх правом!», - наголосив Іван Дем’янчук.

Офіс реформ у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp