Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород вибухнув... цвітом (ФОТО)

19 липня 2015 р., 10:01

Там зацвів Гібіскус садовий, і тепер тішить око туристів та жителів міста.

Гібіскус садовий – саме таку назву мають ці квітучі різнокольорові кущі в Ужгороді. На фото – вулиця Коцюбинського. Їх висадили тут колись господарі будинку, що поруч. Кажуть, що цвітуть місяць. До речі, увечері квіти «лягають спати» і згортаються у «трубочку».Рід гібіскус (Hibiscus) належить до сімейства мальви (Malvaceae). Тому іноді кущі гібіскуса плутають із українськими мальвами. Вважається, що вони походять з південно-східної Азії. 

На Гавайських островах гібіскус називають «квіткою прекрасних жінок» і вважають національною рослиною. У Бразилії, до слова, один з видів носить назву «сережки принцеси». Однак квіти гібіскуса виконують не тільки декоративну функцію – їхнє молоде листя і пагони вживаються в їжу як овочі. З насіння, листя, плодів і коренів виготовляють різні лікарські препарати, з квіток — чорну фарбу для волосся. Ба, навіть улюблений багатьма чай «Каркаде» теж не обходиться без дарів гібіскуса.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp