Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мукачівські "опери" - стійкі, рішучі та віддані справі

15 квітня 2014 р., 15:05

Сьогодні своє професійне свято відзначають працівники підрозділу, котрий у всі часи був основою діяльності міліції. Йдеться про карний розшук.

Його співробітники здебільшого залишаються, як мовиться, за кадром, проте їхня роль в ефективності правоохоронної роботи визначальна. 

Сьогодні, 15 квітня, карному розшуку української міліції виповнилося 95 років. Де добре працює карний розшук, там зростає авторитет усіх правоохоронців. 

Нині цю службу у Мукачівському міськвідділі міліції уже шість років очолює підполковник міліції Ярослав Товкан, який уже 17 років працює у карному розшуку. Спочатку він працював на сержантській посаді – помічником оперуповноваженого, згодом звичайним "опером", через деякий час – старшим оперуповноваженим. У 2005 році призначили Ярослава Васильовича заступником начальника відділення карного розшуку, а в 2008 – начальником цього сектору. 

На запитання, яким повинен бути опер-професіонал, Ярослав Васильович відповів, що ця людина повинна бути з досвідом, з аналітичним розумом, комунікабельною, спостережливою, наполегливою і, як у нас кажуть, мати «чуйку»… Досить часто саме вона допомагає оперу розплутати павутину злочину. 

У секторі карного розшуку Мукачева працює 35 розшуківців. Є серед них працівники зовсім молоді, але добре підготовлені, стійкі, рішучі і віддані справі. Є і з великим досвідом і оперативним стажем. Це такі працівники, як Василь Тромпак, Василь Карпинець, Володимир Зовдун, Сергій Міклош, Іван Кохан, Сергій Кенез, Василь Савків, Юрій Минда, Йосип Довгінка, Михайло Зіденик, Ярослав Мартин, Володимир Кляга. Це звичайні люди — сини, батьки, чоловіки, які мають зобов’язання не лише перед рідними, а й перед громадою. 

Проте в цьому чоловічому колективі є ще і прекрасна молода жінка, капітан міліції Мирослава Сівач, яка в карному розшуку працює вже близько чотирьох років. 

Вітаючи «оперів» зі святом, начальник Мукачівського міськвідділу міліції Василь Швенда побажав працівникам карного розшуку передусім професійної удачі, стовідсоткового розкриття злочинів, злагоди й добробуту в сім’ях. А головне - завжди повертатися додому живими та здоровими! 
Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp