Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підсумки першого кола для ФК «Берегово»

21 липня 2015 р., 15:04

Завершилася половина сезону чемпіонату області з футболу, де наша команда поки шукає свій ключ до стабільної гри.


ФК «Берегово» повне перше коло не зіграв. Залишилося дограти матч з ДЮФК «Мукачево», який був перенесений через нещодавні трагічні події з перестрілкою у місті над Латорицею. Матч буде дограний у серпні, а це означає, що берегівський клуб вже пішов у відпуску.

Так ось, команда зіграла десять матчів. В активі берегівчан3 перемоги,1 нічия та шість празок. Набраних очок – 10. З них команда набрала усі десять вдома. На виїзді клуб Мирослава Бабяка очок поки не набрав (хоча у нинішнього керманича було лише два виїзді матчі). Найкраща перемога у команди 5:1 проти іршавської «Бужори». Найгірший результат – 0:4 в Ужгороді. Забила команда15 м’ячів. Серед них –11 вдома та4 на виїзді. В середньому команда забиває – 1,5 голу за гру. Кращим бомбардиром ФК «Берегово» наразі є Василь Ковтун –4 голи. Олександр Яворів, Тіберій Кейс та Василь Луця – 2, Віктор Парада, Сергій Гичка, Юрій Каганець, Золтан Варга, Ерік Віщак забили по одному голу.

Пропустила команда за десять матчів –20 мячів. Вдома ФК «Берегово» виймав «шкіряного» з власних воріт сім разів. Тринадцять разів доводилось це робити на виїзді. В середньому команда пропускає два голи за гру. Без пропущених м’ячів берегівчани зіграли лише одну гру з хустською «Оболонню» – 2:0.

Після «Берегвідейка» вболівальника треба на стадіон вертати. Тим більш, у Берегова в цьому показнику зявилася конкуренція у Дийді та Великій Бийгані, які демонструють ліпші результати. Середня відвідуваність стадіону «Дружба» –645 глядачів.

ФК «Берегово» за статистичними даними стала найгрубішою командою першого кола:15 жовтих та2 червонікартки. Картки отримували: Річард Береш –1 жовтна,1 червона; Михайло Микуланинкць –1 червона;Олександр Яворів та Олександр Пахомов –3 жовтні; Ерік Віщак –2 жовтні; Юрій Каганець, Тіберій Кейс, Іван Попович, Денис Пахомов, Іван Сливка, Олександр Скакун – усі по одній жовтій.

Найдовша серія поразок тривала чотири тури з 03.05 по 31.05, що і призвело до звільнення Людвіга Тара з посади головного тренера.

Результат матчу залежить від кількості голів, ось графік того, як команда забивала у різні періоди таймів, а також і пропускала. За основу беремо три періоди з кожного тайму по15 хвилин.

Отже, забивала команда: з1 хв. по15 хв. –3 голи; з16 хв. по30 хв. – 1; з31 хв. по45 хв. – 0; з46 хв. по60 хв.– 2; з61 хв. по75 хв. – 2; з76 хв. по90 хв. – 7.
Пропускав берегівський клуб: з1 хв. по15 хв. –2 голи; з16 хв. по30 хв. – 2; з31 хв. по45 хв. – 2; з46 хв. по60 хв. – 2; з61 хв. по75 хв. – 6; з76 хв. по90 хв. – 6.

Звідси відкривається наступна картина. Команда дуже добре контролює хід гри на перших хвилинах, проте ближче до закінчення першого тайму гравці часто думають про відпочинок. У другій половині гри особливу увагу атаці команда приділяє на останні п'ятнадцять хвилин, але і тут є свої мінуси, адже за період з61 хв. по90 хв. команда пропускає майже в двічі більше, ніж забиває. Головному наставнику є над чим замислитись, адже виходить так, що в той час, коли у форвардів є силизабивати — у захисту нема їх, аби утримувати результат.

Найкращою позицією клуба у чемпіонаті було четверте місце після першого туру. Найгіршасходинка —одинадцята після п’ятого. Команда під час першого кола змінила наставника, тож доречно привести статистику обох окремо.

Людвіг Тар попрацював на посаді головного тренера майже півтора роки. У минулому сезоні команда виступала на першості району, де посіла четверту сходинку. Цього року Людвіг Тар провів5 турів. За цей час ФК «Берегово» один раз святкував перемогу. Чотири рази берегівці програли і це враховуючи дві домашні поразки від аутсайдерів чемпіонату (ФК «Тячів» – 0:2; «Боржава» Довге – 1:2).

Мирослав Бабяк очолив команду перед шостим туром. Команда зіграла ще п’ять матчів, де двічі святкувала перемогу, один раз грала в нічию та двічі програвала.

Найчастіше Берегову судив Юрій Бобаль –2 матчі. Його колега Петро Котубей також мав судити дві гри, але останній тур проти ДЮФК «Мукачево» був перенесений. По одній грі головними арбітрами були: Андрій Сімку, Вадим Запрутняк, Михайло Райда, Сергій Дребужан, Ярослав Козик та Михайло Маточка.

На останок можна аналізувати показник руху кадрів у команді. Так зване «трансферне вікно» в аматорському чемпіонаті відкрито майже до кінця сезону, тож відзаявки та дозаявки гравців тут дозволені аж до17 туру.
Прийшли до команди під час першого кола: Віктор Парада (ФК «Дийдо»), Тіберій Кейс (клуб з Угорщини), Василь Красношлик, Алекс Деяк, Норберт Кедебец, Ерік Віщак (усі вільні агенти).

Пішли з клубу: Юрій Сегляник, Йосип Улинець, Габор Гегедюш (усі «Зірка» Берегово), Денис Пахомов (ФК «Поляна»), Іван Сливка («Інтер» Берегово (чемпіонат міста)), Микола Міщенко (ФК «Гела» Берегово (чемпіонат міста)), Валентин Гецко (ФК «Дерцен»), Олександр Пахомов (вільний агент).

Будемо сподіватися, що завершення чемпіонату ФК «Берегово» проведе більш вдало. Якщо брати до увагу повне турнірне становище, то команда може поборотися за попадання в трійку, але найреальнішапозиція —це укріпитися в першій п’ятірці.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp