Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Делегація євродепутатів відвідає Крим уперше після анексії

21 липня 2015 р., 19:45

МЗС Франції несхвально зреагувало на плани своїх політиків відвідати Крим.

Група французьких парламентарів зустрінеться в Москві з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним, а потім відвідає Крим, що стане першим візитом західноєвропейських політиків з моменту анексії півострова Росією, повідомив у вівторок голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький.

"Делегація у складі із понад 10 членів Національних зборів і сенату Французької Республіки на чолі з (депутатом Нацзборів) Тьєррі Маріані 22 липня надвечір прибуде до Москви, а 23 липня після зустрічей в Держдумі (зі спікером Сергієм Наришкіним) відправиться до Криму" , - конкретизував Слуцький.

Слуцький наголосив на тому, що це буде перша чисельна делегація західноєвропейських політиків і парламентарів починаючи від, як він назвав, "кримської весни".

"Я переконаний, що цей візит відкриє нову сторінку в міжпарламентському діалозі між Росією і Європою щодо кримського питання", - запевнив Слуцький. Депутат додав, що в межах поїздки до Криму французькі парламентарі зустрінуться з керівництвом Криму.

В інтерв'ю французькому телеканалу iTELE Тьєррі Маріані повідомив про те, що поінформував про цю поїздку МЗС Франції, ставлення якого "не було схвальним".

"Але у Франції - і це є відмінною рисою нашої країни - парламентарі вміють брати на себе відповідальність, - сказав політик. - Є політика держави, яка вповні заслуговує на повагу, навіть якщо з нею не завжди згодні. Але є й парламентська дипломатія."

"Це будуть 10 парламентарів від обох палат - як праві, так і ліві. У програмі подорожі - Москва, Ялта, Сімферополь: день - в Москві, два - в Криму", - цитує депутата партії Ніколя Саркозі "Республіканці" і співголови асоціації "Французько-російський діалог" Тьєррі Маріані агентство AFP.

"Нам цікаво дізнатись, що відбувається насправді", - додав політик, відповідаючи на запитання, чи є цей візит виявом симпатії до президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, що раніше з візитом до Криму прибув міністр довкілля, водних ресурсів та клімату Зімбабве Сейвіор Касукувере. Як зазначалося, це був перший офіційний приїзд до Криму члена уряду країни далекого зарубіжжя після анексії.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp