Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Особливості нарахування ЄСВ на компенсацію за невикористану відпустку

22 липня 2015 р., 14:43

До уваги роботодавців та звільнених працівників

Фахівці Ужгородської ОДПІ звертають увагу роботодавців на порядок нарахування єдиного внеску на суму грошової компенсайції за невикористану відпустку працівникам, котрі звільнені з роботи.

Так, Законом «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування» визначено платників єдиного внеску, зокрема юридичних осіб – роботодавців.

Базою нарахування ЄСВ, зокрема, для таких платників є сума нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці».

Разом із цим, спеціалісти контролюючого органу зазначають, що суми грошових компенсацій у разі невикористання, зокрема, щорічних відпусток у ромірах, передбачених законодавством, є базою нарахування та утримання єдиного внеску. До того ж, Кодексом законів про працю України визначено, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації проводиться в день звільнення. Після звільнення працівника підприємтсво не несе обов’язку страхувальника, а відповідно, і платника страхових внесків.

Таким чином, єдиний внесок не нараховується на суми грошової компенсації за невикористану відпустку, які нараховані після звільнення працівника з роботи.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp