Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгородському міськрайонному суді новий голова та заступники. Сьогодні вони мають стати до роботи

16 квітня 2014 р., 09:02

За інформацією джерела "Часу Закарпаття", вчора в Ужгородському міськрійонному суді відбулися збори суддів, де служителі Феміди обрали собі нове керівництво.

Судді обирали з-поміж колишнього очільника В`ячеслава Домніцького та судді Ужгородського міськрайонного суду Віктора Данка. Інші судді не висувалися. Якби було більше кандидатур, ймовірно, це розтягнуло б голоси і дозволило В'ячеславу Домніцькому втриматися на посаді. Шляхом таємного голосування, судді змістили В`ячеслава Домніцького і обрали Віктора Данка. На посади заступників були висунуті лише дві кандидатури і судді їх підтримали. Першим заступником голови суду колектив вибрав Олега Придачука, заступником - Павла Микуляка.

Сьогодні новий голова та його заступники мають приступити до справ на новій посаді. Чи залишиться В`ячеслав Домніцький працювати в Ужгородському міськрайонному суді поки що невідомо як і те чи зміниться щось від перестановки кадрів. Судді ж бо все ті ж, що і були раніше.

Довідково:

Якщо раніше голів суду та заступників за поданням ради суддів призначала Вища рада юстиції, то тепер, відповідно до нового Закону України від 8 квітня 2014 року "Про відновлення довіри до судової системи України" призначати своїх керівників можуть самі судді, шляхом таємного голосування. Як йдеться в новому Законі, голова суду, заступники та секретарі палат призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування із числа суддів цього суду, але не більш як на строк повноважень судді.



"Час Закарпаття"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp