Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Науковець УжНУ вчетверте проводить Літню школу «Верховенство права і конституціоналізм»

29 липня 2015 р., 14:01

Літня школа стартувала кілька днів тому.

26 липня неподалік від Львова за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні розпочалася ІV Літня школа «Верховенство права і конституціоналізм», присвячена питанням суспільного діалогу і демократичного процесу.

У рамках заходу розглядатимуть актуальні проблеми конституційного права, демократичних процедур, верховенства права, захисту прав людини, європейської правової традиції. До участі у Літній школі запрошені відомі експерти у галузі теорії права, конституційного права України та зарубіжних країн, європейського права, судді Конституційного Суду України, провідні вітчизняні науковці.

Учасникам Школи запропонована інтенсивна програма, в рамках якої вони здобудуть навички аналізу, тлумачення та розуміння конституційних положень, ідей та концепцій, міжнародно-правових актів в сфері прав людини і основоположних свобод.

Програма школи зорієнтована на підготовку компетентних юристів у галузі конституційного права. У фокусі уваги Літньої Школи будуть такі тематичні проблеми: суспільний діалог і засади конституційної демократії; принцип верховенства права та права людини і основоположні свободи; демократія та демократичний процес; захист прав людини у Конституційному Суді України; міжнародно-правові механізми захисту прав людини.

Цього року в центрі тематичної уваги Літньої школи стануть не лише проблеми конституційної демократії, верховенства права і захисту прав людини – до формату школи увійдуть семінари, студії та дискусійні майданчики, в рамках яких учасникам школи буде запропоновано обговорити бачення реформ в Україні, розвиток суспільного діалогу, конституційної демократії тощо.

Формат школи – робота у групах, сформованих із аспірантів та студентів юридичних наукових установ і вищих юридичних навчальних закладів України. Ініціатором і одним із лекторів Літньої школи є д. ю. н., директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ, професор кафедри адміністративного права та європейського публічного права Михайло Савчин.

Лекторами Літньої школи виступають також екс-міністр юстиції М. В. Оніщук, д. ю. н. Н. В. Мішина, к. ю. н. Д. А. Гудима, PhD А. А. Мелешевич, О. В. Петришин, С. П. Погребняк, С. В. Шевчук, О. К. Марін, С. В. Різник.

Медіацентр УжНУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp