Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатця 163 рази притягували до адмінвідповідальності за контрабанду

30 липня 2015 р., 15:04

Москаль вимагає кримінальної відповідальності

Керівник Закарпаття Геннадій Москаль вважає, що за контрабанду підакцизних товарів необхідно відновити кримінальну відповідальність, повідомила прес-служба ОДА.

"Портнов і Калетник декриміналізували контрабанду в часи Януковича з однією метою – щоб очолити її", – заявляє Г.Москаль.

Губернатор зазначив, що адміністративна відповідальність тільки стимулює незаконне переправлення товарів через кордон, Україна фактично годує транснаціональні злочині угруповання, які організувалися довкола цього прибуткового «бізнесу». В сусідній Румунії кримінальна відповідальність настає за контрабанду всього однієї пачки сигарет через зелений кордон, в Угорщині – за контрабанду сигарет вартістю понад 100 тисяч форинтів (стільки коштує приблизно 15 блоків сигарет), а в Словаччині – за більше 8 блоків сигарет. Зате в Україні за незаконне переміщення через кордон товарів, у тому числі підакцизних, передбачена лише адміністративна відповідальність.

"Наведу такий приклад – на Закарпатті в Тячівському районі (що межує з Румунією) є контрабандист, що 163 рази притягався до адмінвідповідальності за сигаретну контрабанду. Цей факт – відверта насмішка над безпорадністю держави. Я особисто підготую законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за контрабанду підакцизних товарів і попрошу кількох депутатів із різних фракцій зареєструвати його у Верховній Раді"– заявив губернатор.

Геннадій Геннадійович пропонує за контрабанду через зелений кордон незалежно від кількості сигарет ввести кримінальну відповідальність із конфіскацією особистого майна. За контрабанду через контрольно-пропускні пункти до 20 блоків сигарет – адміністративну відповідальність, більше 20 блоків – кримінальну відповідальність із конфіскацією всього особистого майна.


Схожі новини

Усі перевали на Закарпатті будуть перекриті
Москаль: «За логікою деяких політиків, кожен закарпатець, що не хоче захищати свою країну, може взяти ящик сигарет, піти на кордон і таким чином уникнути мобілізації»
Силами тільки однієї області припинити потоки контрабанди важко, - Москаль
Москаль каже, що закарпатські контрабандисти підкорюють сусідні регіони
Москаль: «Через держкордон на Закарпатті знову пішли фури з контрабандними сигаретами»
Москаль просить Ірину Венедіктову повідомити долю “рекордної кількості контрабандних цигарок”, вилучених в Мукачеві, а також “золота і годинників Ставицького”
Контрабанду в Закарпатті не перевозять хіба що верблюдами - Москаль
Москаль направив Генпрокурору звернення щодо перевірки підприємців-контрабандистів
Більше половини злочинів, які скоюються на Закарпатті, – це крадіжки й шахрайства
Закарпатські прокурори вирішували як працювати з "криміналом"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp