Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Довідка про відсутність судимості надаватиметься безкоштовно

16 квітня 2014 р., 13:07

Змінився порядок оформлення та отримання довідок про відсутність або наявність судимості. Відомості про відсутність або наявність судимості громадянам на їх запит надаються безоплатно.

З 17 квітня 2014 року прийом громадян або їх законних представників з питань оформлення та отримання відомостей про наявність чи відсутність судимості здійснюються працівниками сектору інформаційно-аналітичного забезпечення (СІАЗ) Мукачівського МВ (з обслуговування м. Мукачева та Мукачівського району) УМВС України в Закарпатській області.

Прийом запитів громадян або їх законних представників на отримання громадянами відомостей про відсутність або наявність судимості (далі – Довідка) здійснюватиметься за наявності паспортного документа або іншого документа, що посвідчує особу (для неповнолітніх свідоцтво про народження, тощо) заявника або представника, а у випадку звернення представника також письмового доручення на отримання Довідки з обов’язковим долученням до запиту ксерокопії зазначених вище документів.

При оформленні вказаних запитів на отримання відомостей про наявність чи відсутність судимості при собі необхідно мати оригінал та ксерокопію документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон тощо).

Відповідно до статті 16 Закону України „Про захист персональних даних” запит задовольняється протягом тридцяти календарних днів з дня його надходження, проте якщо опрацювання не потребує додаткової перевірки – 10 діб, при цьому мета запиту громадянином не вказується, крім випадків, установлених законом, а саме для здійснення усиновлення, встановлення опіки (піклування), створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу.

Прийом запитів громадян з цих питань здійснюється щоденно, крім вихідних та святкових днів, у приміщенні Мукачівського МВ (з обслуговування м. Мукачева та Мукачівського району) УМВС України в Закарпатській області за адресою м. Мукачево, вул. Ярослава Мудрого, 8, згідно з графіком : понеділок – 10.00 до 11.00, п’ятниця: 15.00 до 16.00

Термін дії відомостей не визначається органом, який їх видав, так як вони надаються станом на дату здійснення перевірки. Він може встановлюватися установою або іншим органом, який з урахуванням її змісту приймає рішення про призначення на певні посади, надання права займатися визначеними видами професійної діяльності або скористатися іншими правами.





Мукачівський МВ УМВС
Вальдемарчик 11.02.2017 15:26 IP: 132.62.159.78
КОлись я замовляв довідку за 1 день на фірмі http://salex-lcc.com.ua/dovidka-pro-vidsutnist-sudimosti.html Після 1 лютого цього року сервісний центр мвс видає даний документ за 30 календаних днів

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp