Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги закарпатців - власників нерухомого майна

30 липня 2015 р., 20:48

Сплачуємо податок!

З початку року до місцевих скарбниць Ужгородщини надійшло понад 380 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Основну частку цього податку до бюджету спрямували юридичні особи – власники житлової та нежитлової нерухомості – близько 328 тисяч гривень. Фізичними особами ж сплачено більше 52 тисяч гривень.

Василь Пацкан – в. о. начальника Ужгородської ОДПІ, зауважує, що податок на нерухомість підприємствами, установами та організаціями сплачується щоквартально протягом року рівними частками, визначеними у податковій декларації. Натомість, фізичні особи, які мають у власності нерухоме майно, сплачують цей платіж протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення – рішення один раз на рік.

Разом із цим, в контролюючому органі повідомляють про порядок оподаткування об`єктів незавершеного будівництва.

Так, нарахування податку на нерухомість, яка належить фізичним особам, проводиться контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Юридичні особи обчислюють цей податок самостійно виходячи із загальної площі кожного окремого об’єкта оподаткування також на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт. Якщо об’єкт нерухомості є новоствореним, то юрособи подають декларацію з податку на нерухоме майно протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

Фізичні ж особи сплачуватимуть податок у разі реєстрації права власності на об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості й, відповідно, в результаті отримання контролюючим органом відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За матеріалами Ужгородської ОДПІ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp