Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МВФ схвалив другий транш кредиту для України

31 липня 2015 р., 21:22

Рада директорів МВФ в п'ятницю завершила перший перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування, і схвалив виділення другого траншу цього кредиту на суму SDR1182,1 млн (1,7 млрд доларів).


Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Як уточнює МВФ, в результаті загальна виділена сума кредиту становить SDR4,72 млрд (близько 6,68 млрд доларів).

Як повідомлялося, програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,5 млрд доларів) була затверджена 11 березня цього року для підтримки економічної стабілізації в Україні і визначає широкі і глибокі економічні реформи, спрямовані на відновлення стійкого зростання в середньостроковому періоді та підвищення рівня життя громадян країни.

Місія МВФ в рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться в кінці травня - початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийнято рішення про виділення другого траншу за програмою EFF.

Однак місія оголосила про узгодження на рівні експертів питання про перший огляді програми тільки на початку липня.

В цілому схвалена в березні цього року чотирирічна програма розширеного фінансування EFF загальним обсягом 17,5 млрд доларів передбачає виділення МВФ Україні в 2015 році чотирьох траншів. Перший транш у розмірі 5 млрд доларів вже виділено. Розмір решти становитиме за 1,7 млрд доларів.

У наступні три роки планується виділяти по чотири транші щорічно, розмір кожного - 620-630 млн доларів.

Інтерфакс-Україна


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp