Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Яким буде Кубок та чемпіонат світу з художньої гімнастики в Ужгороді

4 серпня 2015 р., 14:21

Про це організатори розповіли сьогодні, 4 серпня.

В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання на тему: «Підготовка до Кубку та Чемпіонату світу з художньої гімнастики в Ужгороді». Йшлося також про Чемпіонат України з художньої гімнастики, який проходив цими днями в Ужгороді.


 

В Ужгороді 30 липня- 2 серпня відбувся Чемпіонат України з художньої гімнастики. Такий захід Закарпаття приймало не вперше. До Ужгорода з’їхались гімнастки з усієї України: як імениті, так і перспективні спортсменки, у майбутньому яких численні перемоги. За результатами Чемпіонату найкращою грацією країни стала Анна Різатдінова. Командну першість виграв «Київ-1», на другому місці команда «Київ - 2», на третьому - лідери дніпропетровської школи.

Як розповіла Ірина Дєрюгіна, віце-президент Федерації художньої гімнастики України, наразі в Ужгороді тренується збірна України, яка поїде на Кубок світу, що відбудеться у серпні в Будапешті. Вже у вересня українських гімнасток чекають змагання на Чемпіонату світу у Німеччині. Щоправда умови для тренувань такого рівня спортсменок треба суттєво покращити. «Я дуже люблю ваше місто, з великим задоволенням приїжджаю сюди, дівчата дуже люблять виступати, - каже Ірина Дєрюгіна, - але треба покращувати умови, зокрема параметри залу повинні бути іншими, у залах немає кондиціонерів. Для спортсменок важкувато тренуватися в таких умовах». За словами іменитої спортсменки, Закарпаття відкрите до заходів такого рівня, але треба покращувати інфраструктуру, тоді і більше буде самих подій, і глядачів і статус області та міста зросте. Адже всі бази тренувань, які були в Криму, втрачені, тому є можливість у Закарпаття розвиватися у цьому напрямку. «Всі дівчата, які будуть брати участь у Чемпіонаті світу, у цьому році потішили, показали хороші результати. Зараз завдання - отримати ліцензію на Чемпіонат світу»,- зазначила Ірина Дєрюгіна.

Валентина Плавайко, президент Федерації художньої гімнастики Закарпаття каже: «Для нас велика честь, що наші наставники дають нам можливість приймати такі змагання, ми маємо підтримку та розуміння з боку Федерації України. Ми намагаємося витягнути максимальне з тих залів, які у нас є. Закарпаття зараз стає досить привабливим у спортивному плані, і всім треба докласти зусиль, щоб облатсь розвивалася і цьому напрямку. Гляньте на наших сусідів. У невеликих містах закордоном є прекрасні зали, де все продумано. Можемо сподіватися, що у нас також таке буде».

За словами Валентини Плавайко, варто зараз подумати про спортивне майбутнє дітей та молоді. А обласна Федерація використовує всі можливості, привозить найкращих наставників з художньої гімнастики, лідерів країни та світу з цього виду спорту. «На сьогодні збірна України має можливість зупинитися в Ужгороді перед найвідповідальнішими стартами. Це перший досвід, коли збірна може залишитися у місті, щоб адаптуватися і закріпити свої досягнення у тренувальному плані, - каже Валентина Плавайко. – Тому ми залучаємо людей, які підтримують цей вид спорту на Закарпатті. Нам допомагають і, сподіваюсь, так надалі і буде».

Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міськради зауважив, що місто дуже раде приймати змагання такого рівня та намагатиметься виконати потреби спортсменів. «Сьогодні держава у такому стані, що не може у повній мірі фінансувати розвиток спорту з держаного бюджету, - каже Богдан Андріїв, - тому звертаємося до підприємців, і вони підтримують, закликаємо приєднуватися інших».

Як наголосила Ірина Дєрюгіна, Федерація із задоволенням проводила в Ужгороді й міжнародні турніри, але потрібне сучасний зал. «Наприклад, у Білорусії, у найменших селах споруджують сучасні спортивні об’єкти, щоб діти могли займатися різними видами спорту. А гімнастика - дуже корисний вид спорту для дівчат, який окрім всього формує у них відчуття власної гідності», - каже Ірина Дєрюгіна.

Відома спортсменка прокоментувала і шанси в українок на Кубку та Чемпіонаті світу: «У на сьогодні гімнастки дуже готові. Йде боротьба передусім з Росією. Ми стоїмо на різних рівнях і ми змагаємося, і мені це дуже приємно. Ще Білорусія буде трошки боротися. Якби нам так само помагали, давали такі ж стипендії, такі ж зали, масажистів, лікарів як у цих країнах. У нас таких умов близько нема. Але ми б’ємося, добиваємося, боремося».

Щодо розвитку гімнастики в Ужгороді, то дівчата тренуються у шкільних залах, використовують зал спорткомплексу «Юність». Тренери кажуть, художня гімнастика розвиває дуже багато позитивних якостей, вирівнює дітям спини, коригує поставу. І роль тренера надзвичайно висока. На Закарпатті Федерація планує незабаром організувати курси, семінари, для підвищення професійності всіх тренерів.

Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp